Volledig scherm
De koninklijke familie neemt vandaag bij Paleis Noordeinde afscheid van prinses Christina © ANP

Koninklijke familie neemt afscheid van prinses Christina

De koninklijke familie neemt vandaag bij Paleis Noordeinde afscheid van prinses Christina. De jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard overleed vorige week vrijdag op 72-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker.

Haar stoffelijk overschot wordt onder begeleiding van de familie vanuit de Koepel van Fagel overgebracht naar het Koetshuis van de Koninklijke Stallen. Daar wordt in alle beslotenheid een afscheidsbijeenkomst gehouden. Op verzoek van de prinses leveren enkele laureaten van het naar haar vernoemde Prinses Christina Concours een muzikale bijdrage.

De kist met het stoffelijk overschot staat sinds dinsdag, omringd door kransen en zonnebloemen, opgesteld in de als zogenoemde 'chapelle ardente' ingerichte Koepel van Fagel, een gebouw dat is gelegen tussen de stallen en het paleis. Daar konden familie, vrienden en genodigden al een laatste groet brengen. Koning Willem-Alexander keerde gisteren, getuige de koninklijke standaard op het paleis, terug in Nederland voor de uitvaart van zijn tante.

Prinses Christina wordt op eigen verzoek gecremeerd. De Rijksvoorlichtingsdienst doet daar op verzoek van de koninklijke familie geen nadere mededelingen over. Het is voor het eerst dat een lid van de koninklijke familie wordt gecremeerd.

  1. Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken
    Temptation Island

    Woede en verbazing bij laatste kampvuur, Thomas ‘herinnert zich helemaal niks’ van eigen uitspraken

    Eindelijk was het dan zover voor de stellen van Temptation Island VIPS. Na twaalf dagen de ultieme verleiding te zijn aangegaan, werden zij deze aflevering eindelijk weer herenigd met hun partner. Maar dat verliep minder romantisch dan zij op dag één waarschijnlijk hadden verwacht. Bij Damian en Shirley liepen de gemoederen zelfs zo hoog op, dat ze niet eens meer in hetzelfde busje naar het vliegveld konden worden vervoerd.