Volledig scherm
Lange Frans. © ANP Kippa

Lange Frans heeft geen spijt van ijsblokjesincident: ‘Geef 'm zo weer een knal’

Lange Frans is met de jaren niet milder geworden. De rapper, die in 2006 ophef veroorzaakte omdat hij klappen uitdeelde aan een concertbezoeker die een ijsblokje zou hebben gegooid, zou zo weer iemand de mond snoeren met zijn vuisten. ,,Ik vind tot op de dag van vandaag dat ik niets fout heb gedaan.”


Lange Frans doet zijn uitspraken in in de podcast PodBast van Bastiaan Meijer. "Sterker nog: als morgen weer iemand een ijsblokje naar m'n hoofd gooit, schop ik hem ook voor z'n... geef ik hem ook een knal voor z'n harses", aldus Frans duidelijk. "Ik vind dat als je aan het werk bent, dan ga je niet ijsblokjes naar iemands hoofd gooien. Punt."

Schadevergoeding

Dat het incident destijds breed werd uitgemeten in de pers boeit Lange Frans niet. "Ik had toen schijt en ik heb nog steeds schijt wat men van mij vindt. Ik heb verantwoording af te leggen aan twee mensen en dat is God en mijn familie", zegt de rapper. "Je moet thuis zien te komen. Als het thuis goed is en ze snappen wat je moves zijn en je beweegredenen dan hoef ik verder aan niemand wat uit te leggen. Dat is ook echt hoe ik in de wedstrijd sta."

Het ijsblokjesincident werd in 2006 vooral ophef omdat Lange Frans toen net een hit had gescoord met een liedje over zinloos geweld. Later bleek ook nog eens dat degene die de klappen kreeg, het ijsblokje niet had gegooid. Lange Frans, die door het incident werd geweerd van Bevrijdingspop, schikte met het slachtoffer en betaalde hem 300 euro schadevergoeding.