Volledig scherm
Lee Towers. © ANP Kippa

Lee Towers bij benefiet voor zieke chauffeur Johan Derksen

Ook het tweede concert dat Johan Derksen organiseert voor zijn zieke chauffeur Aleksandra Plug, beter bekend als blueszangeres AJ Plug, heeft een datum en plaats. In Katwijk wordt op 22 augustus Benefiet met The Sixties Originals gehouden, een avondvullend programma. In zalencentrum Tripodia is Lee Towers een van de acts.

De avond wordt verder opgeluisterd door The Clarks, Frans Krassenburg (Golden Earrings), Roel Spanjers (Normaal), Michel van Dijk (Alquin), Rudy Bennett (The Motions) en Theo van Es (The Shoes). Aleksandra Plug, als blueszangeres bekend als AJ Plug, is ernstig ziek. Zij was afgelopen voetbalseizoen de vaste chauffeur van Derksen, zong in de studio bij Veronica Inside en trad op tijdens zijn bluestour ‘Johan Derksen keeps the Blues Alive’. Enkele weken geleden werd bij haar slokdarmkanker geconstateerd.

Nu zij een intensieve behandeling nodig heeft en voor langere tijd uitgeschakeld is, ontbreken de inkomsten. Derksen kwam in actie en organiseerde een benefietconcert in De Bonte Wever, een zalencomplex in Assen. Die avond, met optredens van de Erwin Java Band en Danny Vera, staat op 10 augustus gepland.

Riskant

Het lot van Plug en haar man Klaas Kuijt, die ook in de band speelt en ook kampt met gezondheidsklachten, gaat Derksen aan het hart. ,,Klaas staat voor een riskante operatie. Hij heeft suikerziekte, kan maar voor vijftig procent zien en tobt ook met zijn nieren. Ze treffen het niet”, stelde Derksen die noodgedwongen de rol van chauffeur omdraaide. Nu rijdt hij, afwisselend met zijn vrouw Isabelle, Aleksandra Plug drie tot vier keer per week naar het ziekenhuis in Groningen.

Derksen liet meteen weten dat er na Assen nog een concert zou komen, in Katwijk waar de zangeres vandaan komt. Dat komt er nu dus op 22 augustus.

 1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

  Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

  Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
 2. Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht
  PREMIUM

  Visuele krachttoer trekt onbegrijpe­lijk script Bo­wie-musical recht

  Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.