Leontine en Marco met hun Luca
Volledig scherm
PREMIUM
Leontine en Marco met hun Luca

Leontine moest ‘als een leeuwin’ vechten voor huwelijk Marco Borsato

De liefde van zijn leven. Zijn rots in de branding en de krachtigste vrouw die hij ooit heeft ontmoet. Marco Borsato stak meer dan eens de loftrompet voor zijn Leontine, de vrouw die na zijn faillissement ‘als een leeuwin’ moest vechten om een scheiding te voorkomen. ,,Ik had het zo moeilijk om zelf te overleven, dat ik geen aandacht had voor de strijd die zíj moest leveren”, zei ‘s lands grootste artiest jaren geleden tegen deze site.

Een sprookjeshuwelijk en een droomkoppel. In de Nederlandse showbizz werden Marco (53) en Leontine (52) terecht gezien als een match made in heaven. Tijdens een diner in de villa van Hans en Connie Breukhoven sloeg de vonk over en korte tijd later al vroeg Marco zijn Leontine ten huwelijk. Op 22 mei 1998 geven de twee elkaar het ja-woord in Venetië en al snel groeiden ze uit tot het bekendste showbizzkoppel van Nederland.

Maar geen huwelijk is zonder problemen. De twee hadden zowel zakelijk als privé te maken met meerdere zware stormen. Het begon allemaal in 2009, toen zijn vader Roberto, die nog in zijn thuisland Italië woonde, onverwacht op 69-jarige leeftijd overleed. Amper enkele maanden later ging zijn artiestenbureau The Entertainment Group na 15 jaar failliet. Alles wat Marco in bijna 20 jaar had verdiend aan liveoptredens: verdwenen. 

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.