Volledig scherm
Lieke van Lexmond © ANP

Lieke van Lexmond liet helft schildklier verwijderen na zorg om bult

Presentatrice Lieke van Lexmond (36) heeft vorig jaar een operatie ondergaan aan haar schildklier. Ze bleek een aandoening te hebben aan het orgaan, dat bij de ingreep voor de helft is verwijderd.

Lieke was vorig jaar erg vermoeid, maar dacht dat dit een nawee was van haar tweede zwangerschap (ze beviel begin 2017 van zoontje Zef). Toen ze een bult in haar nek kreeg, waar de schildklier zich bevindt, ging ze toch naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de bult goedaardig was, maar dat ze wel onder het mes moest.

Inmiddels gaat het beter met de presentatrice en zit ze weer vol energie, liet ze vanavond weten in het SBS-programma 6 Inside. Ze verheugt zich op een druk jaar. Vermoedelijk biedt het vertrek van RTL-collega’s als Gordon en Wendy van Dijk naar SBS kansen voor Van Lexmond.

Tv-columniste Angela de Jong, die niet te spreken was over Liekes meest recente show Het zit in de familie, vermoedt dan ook dat ze niet rouwig is om hun afzwaaien. ,,Misschien krijgt ze nu de kans om weer eens een echt programma te presenteren en werkelijk te laten zien wat ze allemaal in haar mars heeft’’, schreef ze.

  1. Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

    Drama voor boeker Jera on Air na plotse afzegging headliner: 'Ze stonden te klein op de poster’

    EINDHOVEN/YSSELSTEIN - Geen festivalprogrammeur hoopt het ooit mee te maken: een headliner die uit het niets afzegt en je met een berg problemen opzadelt. Thijs Vogels, een van de boekers van metalfestival Jera on Air net over de Brabantse grens, is er kapot van. Uit het niets kreeg de voormalig Eindhovenaar te horen dat Architects, zijn gedroomde headliner, niet naar zijn festival komt. De reden: hun naam staat niet groot genoeg op de festivalposter.