Volledig scherm
© RTL

Loiza Lamers maakt comeback in Duitse kijkcijferhit Let's Dance als cowgirl

Het 25-jarige model Loiza Lamers heeft gisteren haar comeback gemaakt in de Duitse dansshow Let's Dance, die in ons buurland door miljoenen mensen wordt bekeken. Loiza moest de kijkcijferhit eerder verlaten, maar wist dankzij een gelukje terug te keren als cowgirl.

4,6 miljoen mensen zagen hoe Loiza en haar danspartner Andrzej Cibis alles in de strijd gooiden om in de race te blijven. Ze voerden een snel showtje op in western stijl, inclusief cowboyhoeden. Volgens de jury maakte Loiza, die op Cotton Eye Joe haar lange benen hoog in de lucht gooide, goed gebruik van haar tweede kans. De dans werd ‘supersynchroon’ en ‘energievol’ genoemd.

De Duitse presentator Sükrü Pehlivan moest het veld ruimen, waardoor Loiza door is naar de volgende ronde. Ze dacht vorige week uit de competitie te liggen, maar omdat deelnemer John Kelly door onvoorziene omstandigheden niet meer kon dansen, mocht ze blijven. Loiza neemt het nog op tegen acht amateurdansers.

Op Instagram bedankt Lamers, die in 2015 Holland’s Next Top Model als eerste transgender won, haar Poolse leraar Andrzej. ‘Zonder jou was me dit nooit gelukt.’

Volledig scherm
© RTL