Michael Jackson tijdens een optreden gedurende zijn ‘HIStory World Tour’ in juli 1997 in Wenen.
Volledig scherm
Michael Jackson tijdens een optreden gedurende zijn ‘HIStory World Tour’ in juli 1997 in Wenen. © Reuters

Madame Tussauds laat Michael Jackson staan

De wassen beelden van Michael Jackson in de vestigingen van Madame Tussauds blijven staan, ondanks de ophef die over de King of Pop is ontstaan na de documentaire Leaving Neverland

De showbizzwebsite TMZ meldt dat de documentaire, waarin de popster wordt beschuldigd van kindermisbruik, geen invloed heeft op de collectie wassen beelden van Michael Jackson in de vestigingen van Madame Tussauds en dat geldt wereldwijd.

,,De figuren die bij Madame Tussauds te zien zijn, weerspiegelen personen die een impact hebben gehad op de populaire cultuur en die bezoekers verwachten te zien. Michael Jackson was en is momenteel een kenmerk van de Madame Tussauds-attracties over de hele wereld’’, laat een woordvoerder weten.
,,Met regelmaat monitoren wij onze keuzes van de tentoongestelde figuren. Dat doen we aan de hand van externe gebeurtenissen en feedback van bezoekers. De beelden blijven in de nabije toekomst tentoongesteld.’’

Deze week liet Madame Tussauds in Amsterdam weten meerdere klachten te hebben ontvangen over het standbeeld van Jackson, maar dat het verwijderen van het beeld geen lichtzinnig besluit is en dat daarvoor overleg nodig is met het hoofdkantoor.