De Engelse zangeres Marianne Faithfull tijdens een festival in het Franse Cognac in juli 2016.
Volledig scherm
De Engelse zangeres Marianne Faithfull tijdens een festival in het Franse Cognac in juli 2016. © AFP

Marianne Faithfull in ziekenhuis vanwege corona

De Engelse zangeres Marianne Faithfull is in een ziekenhuis in Londen opgenomen vanwege besmetting met het coronavirus. Dat heeft haar manager zondag meegedeeld. De toestand van de 73-jarige ex van The Rolling Stones-zanger Mick Jagger is stabiel.

,,We wensen haar allemaal het beste en een voorspoedig herstel toe’’, aldus haar manager Francois Ravard. Een vriendin van Faithfull zegt tegen het blad Rolling Stone dat ze eerder al thuis in quarantaine verbleef vanwege verkoudheidsklachten. Maandag meldde ze zich uit voorzorg bij het ziekenhuis, waar ze positief werd getest op Covid-19. Daarna kreeg ze ook een longontsteking.

Faithfull heeft in haar leven al veel gezondheidsproblemen gehad. Zo is ze behandeld voor hepatitis C en borstkanker, leed ze aan anorexia en was ze aan drugs verslaafd.

Marianne Faithfull is een icoon van de jaren zestig. De zangeres scoorde al op 16-jarige leeftijd een hit met As Tears Go By, geschreven door Mick Jagger en Keith Richards. Haar grootste hit in Nederland was The Ballad of Lucy Jordan. Haar meest recente album was Negative Capability in 2018.