Marjon maakt een comeback.
Volledig scherm
Marjon maakt een comeback. © RTL

Marjon de Hond na negen jaar weer te zien als weervrouw

UpdateWeervrouw Marjon de Hond maakt haar comeback op televisie. De Hond gaat donderdag na negen jaar afwezigheid aan de slag bij RTL, waar ze zich zal ontfermen over het weerbulletin en buienradar. Eerder was ze te zien bij de NOS.

De Hond praatte vanochtend op Radio Veronica haar mond voorbij. ,,Ik kan er nog niets over zeggen’’, liet ze in eerste instantie weten, maar toen nieuwslezer Jeroen Latijnhouwers over RTL begon, reageerde ze haar carrièrestap ‘erg leuk’ te vinden. ,,Supertof, toch? Ik miste het presenteren wel, dat vind ik toch wel erg leuk. En ik houd gewoon erg van het weer! Als het onweert, is dat toch ook fantastisch?’’

Volgens RTL presenteert De Hond haar eerste weerbericht donderdag in de uitzending van EditieNL om 18.15 uur. Voor Marjon kwam haar nieuwe baan op een perfect moment. ,,Ik vind het super om in zo’n team te mogen werken en ik heb zin om weer terug te keren op het landelijke podium. Het is fijn om richting het grote publiek een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Iedereen praat altijd over het weer en iedereen vindt er wat van.’’

De 47-jarige De Hond was tien jaar lang weervrouw bij de NOS. In 2010 nam ze ontslag toen ze te maken kreeg met een burn-out en een postnatale depressie. Daarna werkte ze als orthomoleculair therapeut.

Eerder werd al bekend dat RTL Z-presentator Marc de Jong een van de nieuwe weergezichten is bij RTL. Amara Onwuka en Dennis Wilt stappen over naar Talpa, waar ze Piet Paulusma gaan vervangen.

De Hond was jarenlang te zien bij de NOS.
Volledig scherm
De Hond was jarenlang te zien bij de NOS. © ANP