Mart Hoogkamer scoort dé zomerhit van 2021 exact jaar na viral strandfilmpje

De carrière van volkszanger Mart Hoogkamer zit plots in de derde versnelling. Precies een jaar na een filmpje op het strand dat viral ging en dat wereldwijd tientallen miljoenen keren werd bekeken, scoort hij zijn eerste Top 40-hit. Sterker nog, zijn vrolijke meezinger Ik ga zwemmen lijkt hard op weg om dé zomerhit van 2021 te worden.

 1. Hoger beroep van Qmusic tegen Q-dance definitief van de baan

  Hoger beroep van Qmusic tegen Q-dance definitief van de baan

  Het hoger beroep van radiozender Qmusic tegen de uitspraak in de zaak van evenementenorganisator Q-dance is van de baan. De partijen laten vandaag weten er na gesprekken samen uit te zijn gekomen. De rechtbank van Amsterdam gaf Q-dance vorige maand gelijk en besloot dat de radiozender moest stoppen met zijn danceprogrammering op zaterdagavond waarna Qmusic aangaf in hoger beroep te willen gaan. ,,We zijn blij te kunnen vermelden dat we er samen uitgekomen zijn”, laten de evenementenorganisator en radiozender nu weten.
 2. Coverfilmpje ontketent zoektocht naar zanger met ‘gouden strot’: ‘Dit is een droom’
  Play
  video

  Coverfilm­pje ontketent zoektocht naar zanger met ‘gouden strot’: ‘Dit is een droom’

  Het was misschien wel de belangrijkste vraag op Twitter sinds gisteravond: wie is de Nederlandse jongen met de ‘gouden strot’ die op een Spaans strand Unchained Melody zong? Het antwoord: Mart Hoogkamer, een volkszanger die normaal geen woord over de grens zingt. Op zijn Facebookpagina werd het bewuste filmpje inmiddels ruim 2,2 miljoen keer bekeken. ,,We hadden het bijna niet gedeeld.’’