Volledig scherm
Krabbé en zijn laatste Kopen Zonder Kijken-stel voor hun droomhuis. © RTL

Martijn Krabbé sluit huizenprogramma af met ‘rare zaak’

De laatste aflevering van Kopen Zonder Kijken, het programma waarin presentator Martijn Krabbé en zijn team woningen aankopen voor deelnemers die het huis nog nooit hebben gezien, trok gisteravond 975.000 kijkers. Daarmee staat de RTL 4-show op de zesde plek in de lijst met de best bekeken programma's van gisteren, blijkt uit de kijkcijferlijst van de Stichting Kijkonderzoek. In de slotaflevering stond een ‘rare zaak’ centraal.

Kopen Zonder Kijken sloot af met Sabine en Ferry, die het maar niet lukte een geschikte karakteristieke woning in Zuid-Holland te vinden voor henzelf en drie nog thuiswonende pubers. Makelaar Alex van Keulen vond uiteindelijk een prachtig pand in Boskoop, dat door bouwkundige Bob Sikkes grondig werd verbouwd.

Maar voordat het zover was, deed Van Keulen een brutale zet. Op de dag dat de kopersbedenktijd afliep, wees hij een moderne tussenwoning af die hij in eerste instantie voor Sabine en Ferry had aangekocht. De mededeling dat de koop ontbonden was, kwam voor het stel uit Zoetermeer totaal uit de lucht vallen.

,,Dit is een rare zaak geworden’’, concludeerde Krabbé. ,,Normaal gesproken laten we jullie het huis zien met een speurtocht en kom je erlangs, maar nu is het de dood of de gladiolen.’’

Reset

Het hoekpand dat het uiteindelijk werd, viel gelukkig in de smaak. ,,Ben ik even blij dat Alex de boel heeft gereset’’, zei een gelukzalige Ferry. Nadat bouwkundige Bob Sikkes een vierde slaapkamer had laten toevoegen, kreeg het pand de perfecte woonbestemming.

Sabine en Ferry zijn overigens niet de laatste mensen die blind een koopcontract ondertekenen. Krabbé's programma krijgt een tweede seizoen, zo kondigde productiemaatschappij Wise Monkeys recent aan. Koppels die het aandurven, kunnen zich opgeven via RTL.

Volledig scherm
Ferry en Sabine in hun nieuwe woning. © RTL

Kijkcijfer Top 5

Journaal 20 uur, NPO 1: 2,2 miljoen

Radar, NPO 1: 1,4 miljoen

Spoorloos, NPO 1: 1,3 miljoen

Half Acht Nieuws, RTL 4: 1,1 miljoen

Journaal 18 uur, NPO 1: 1 miljoen

  1. Bedrijf laat beslag leggen op te koop staande woning Patricia Paay

    Bedrijf laat beslag leggen op te koop staande woning Patricia Paay

    Het Leiderdorpse bedrijf Osuro Holding heeft met goedkeuring van een rechter beslag laten leggen op de momenteel te koop staande woning van Patricia Paay (70) in het Brabantse Wernhout. De firma vordert een bedrag van ruim 100.000 euro van de voormalig zangeres en presentatrice, omdat ze een lening niet zou willen terugbetalen. Het pand, waar Paay woont met haar echtgenoot Robbert Hinfelaar, wordt aangeboden voor 275.000 euro.
  2. RTL stuurt Temptation VIPS-koppel naar huis wegens zwangerschap

    RTL stuurt Temptation VIPS-kop­pel naar huis wegens zwanger­schap

    Het nieuwe seizoen van het RTL-realityprogramma Temptation Island VIPS begint definitief zonder het koppel Channah Koerten en Quentin Steenwinkel die bekend werden door hun deelname aan Ex On The Beach. Tijdens de opnamen is namelijk gebleken dat het stel hun eerste kindje verwacht. De makers van het programma waren daar niet van op de hoogte. Daarom zijn kapster-visagiste Channah en personal trainer Quentin per direct naar huis gestuurd.