Máxima kijkt tijdens staatsbezoek Ierland een tikkeltje hulpeloos rond

videoProtocollair verloopt het staatsbezoek aan Ierland voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima veel meer ontspannen dan het vorige aan koningin Elizabeth. De enige gemeenschappelijke factor in Londen én Dublin is de brexit.

Ze zouden de vredesbel luiden, koning Willem-Alexander en koningin Máxima, aan het begin van hun driedaagse staatsbezoek aan Ierland.

Maar helaas; het is een aardige tippel van het presidentiële paleis naar de bel, door de tuin, in de regen. Dat willen de Ierse gastheren het Nederlandse koningspaar niet aandoen en dus treedt een zogeheten regenprogramma in werking: het luiden van de bel wordt zonder veel gedoe uit het programma geschrapt.

De vredesboom die het paar naast de bel zou planten, wordt praktisch naar het begin van het gazon achter het paleis gebracht. Gaatje in de grond, schop voor het koningspaar en graven maar.

  1. Lee Towers raakt kijkers in Sterren op Het Doek: ‘Liefdevol naar iéder mens’

    Lee Towers raakt kijkers in Sterren op Het Doek: ‘Liefdevol naar iéder mens’

    De laatste aflevering van Sterren op het Doek liet twitterende kijkers gisteravond diep geroerd achter. Ruim 850.000 mensen zagen een openhartige Lee Towers, die zich volledig openstelde voor presentator Özcan Akyol. Hij vertelde dat hij het gevoel heeft dat hij zijn eigen vader heeft gerehabiliteerd en legde uit waarom hij bij zijn optredens iedereen een hand geeft, van schoonmaakster tot beveiliger. ‘Mooie en wijze woorden van Lee Towers.’