Een emotionele Meghan Markle.
Volledig scherm
Een emotionele Meghan Markle. © Screenshot ITV

Meghan Markle krijgt stortvloed aan warme reacties op sociale media: ‘Wij zien hoe sterk je bent’

videoMeghan Markle (38) heeft tienduizenden steunbetuigingen gekregen via sociale media, nadat ze eerder deze week in tranen vertelde hoe moeilijk ze het vindt dat haar leven tegenwoordig continu onder een vergrootglas ligt. De hashtag #weloveyoumeghan verzamelde al meer dan 70.000 tweets.

,,Er zijn zoveel mensen die je wél graag zien”, ,,Wij zien hoe sterk je bent”, ,,Je hebt fantastische ideeën en we zien hoe hard je werkt”, en: ,,Ik hou ervan hoe je met je beide voeten op de grond staat”. De reacties die binnenkomen onder de hashtag #weloveyoumeghan zijn amper te tellen.

Nadat afgelopen week beelden verschenen hoe de vrouw van prins Harry knakte in een emotioneel interview, blijven de reacties op Twitter binnenstromen. Sinds vrijdagmiddag is #weloveyoumeghan in verschillende landen trending en daar komen alleen nog meer meer tweets bij. Mensen sturen zelfs kaartjes om Meghan een hart onder de riem te steken.

Lees door onder de tweet.

Greg Hogben on Twitter

Jesus. This just broke my heart. https://t.co/13KsROklv9

‘Het is veel’

Volledig scherm
© EPA

Vrijdag verschenen de eerste beelden van de documentaire Harry & Meghan: Hun Afrikaanse Reis die vanavond wordt uitgezonden op de Britse televisie. Daarin is te zien hoe de hertogin toegeeft hoe moeilijk ze het heeft in haar huidige rollen: als vrouw van een prins, als hertogin en als kersverse moeder. ,,Elke vrouw, vooral als ze zwanger is, zal zich kwetsbaar voelen. Dus met mijn leven onder een vergrootglas was dat een echte uitdaging”, antwoordde ze op de vraag welke impact alle publiciteit heeft op haar ‘lichamelijke en geestelijke gezondheid’. ,,En als je dan een pasgeboren baby hebt, dan is dat veel druk.’’

,,Bedankt om me dat te vragen”, zegt Meghan vervolgens tegen de journalist. ,,Weinig mensen hebben aan me gevraagd hoe het nu eigenlijk met míj gaat. Maar achter de schermen is het wel de realiteit waar ik doorheen moet.” Wanneer de presentator vervolgens zegt dat het wellicht eerlijk zou zijn om te zeggen dat het niet goed gaat, moet Meghan haar tranen verbijten. ,,Ja, dat klopt.” Onlangs liet het koppel weten dat ze binnenkort een pauze van zes weken inlassen om op adem te komen.

Tiendaagse reis

Volledig scherm
© EPA

Voor de film volgde de Britse zender ITV de hertog en hertogin van Sussex tijdens hun tiendaagse reis door Zuid-Afrika vorige maand. Journalist Tom Bradby, die al twee keer eerder een documentaire maakte met de prins in Afrika, praat met het paar over het leven als royal, hoe zij als jong gezin omgaan met alle media-aandacht en over de doelen die hun na aan het hart liggen. 

Prins Harry en zijn vrouw Meghan laten zich van een andere kant zien in de documentaire. En dat blijkt aan te slaan, want al voor de daadwerkelijke uitzending heeft de film flink de tongen los gemaakt.

Ook in Nederland zal de film te zien zijn op televisie. Loretta Schrijver sprak voor de Nederlandse versie van de docu de voice-over in. Harry & Meghan: Hun Afrikaanse Reis is maandag om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Valentina ☕️ on Twitter

Remember the Meghan and Harry engagement interview? Look how happy and fun she was. This is the Meghan before the British media started their hate campaign. I'd like to see this Meghan again. #WeLoveYouMeghan https://t.co/vgJ3Wvqxhe

mbutterfly on Twitter

Princess Meghan,we🛡have your back. Sending lots of love #WeLoveYouMeghan https://t.co/HWPjtG7Xw5

Volledig scherm
© AP