Volledig scherm
© AP

Mexicaanse zanger Juan Gabriel (66) overleden

Een van de bekendste Mexicaanse zangers, Juan Gabriel, is op 66-jarige leeftijd in Californië overleden. Hij stierf zondag een natuurlijke dood in zijn woning in Santa Monica, bericht The Los Angeles Times vandaag.

Volledig scherm
Fans leggen bloemen neer op Plaza Garibaldi in Mexico en zingen. © epa

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto noemde Gabriel ,,een stem en een talent die Mexico hebben belichaamd''. De regering zal Gabriel met een plechtigheid in de nationale opera in de hoofdstad gedenken. Mexicaanse media herdenken de populaire zanger en componist uitvoerig. Sommige noemen hem ,,de Mexicaanse Michael Jackson''.

Gabriel was de artiestennaam van Alberto Aguilera Valadez. Bij zijn flamboyante optredens liet hij zich graag bijstaan door Mexicaanse mariachi-orkesten en veel dansers. Een show van Gabriel kon zo wel vijf uur duren. De liefdesliederen van Gabriel werden in heel Amerika bekend. Hij trad vrijdag nog op in Inglewood, in het zuidwesten van Los Angeles.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jan Smit woest: optreden Nijmegen voor vanavond  gecanceld vanwege verbouwing concertzaal
    Update

    Jan Smit woest: optreden Nijmegen voor vanavond gecanceld vanwege verbouwing concert­zaal

    NIJMEGEN - Jan Smit (32) moet zijn fans vandaag teleurstellen. De zanger zou vanavond een concert geven in Nijmegen in Concertgebouw De Vereeniging, maar nu blijkt dat het pand nog lang niet toegankelijk is wegens verbouwingen. De Volendammer is pissig en doet op Instagram zijn verhaal. ,,Ik vind het bijzonder teleurstellend dat wij hier op geen enkele wijze eerder van op de hoogte zijn gesteld!”