Michael van Gerwen.
Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Pim Ras Fotografie

Michael van Gerwen wordt volgend jaar weer vader

Darter Michael van Gerwen (30) wordt opnieuw vader. Dat maakte hij vandaag zelf bekend op Instagram. Volgend jaar verwachten hij en zijn vrouw Daphne (25) hun tweede kind.

Van Gerwen deelde twee kiekjes. Op de eerste zijn drie paar voetafdrukken en geboortejaren te zien die Michael zelf symboliseren, evenals zijn vrouw en hun eerste kindje Zoë. Naast de voeten staat een vraagteken met het geboortejaar 2020, waarmee de aankomende spruit wordt bedoeld. Op de tweede foto is het trotse gezin te zien:

Michael en Daphne stapten vijf jaar geleden in het huwelijksbootje. Na wisselende resultaten bij dartwedstrijden werd onlangs gespeculeerd dat het stel in een huwelijkscrisis zou zitten. Dat was volgens Daphne echter ‘absoluut niet het geval’, vertelde ze aan Story.

Ook Micheal ging in op de speculaties en vertelde dat de twee in een moeilijke tijd zaten en moeilijk zwanger konden worden. ,,Ons dochtertje Zoë is er ook niet zomaar gekomen, we gaan nu door een soortgelijke fase. We willen heel graag nog een kindje en zitten in een medisch traject. Mensen denken vaak dat een kind krijgen iets vanzelfsprekends is, maar dat is het niet. Daarbij is het natuurlijk ook lastig dat ik vaak weg ben.”

Van Gerwen werd wereldkampioen in 2014, 2017 en 2019 en is al jaren de beste darter ter wereld.

  1. Emma Heesters wil nu ook solo Nederland veroveren: ‘Songfestival lijkt me leuk’
    PREMIUM

    Emma Heesters wil nu ook solo Nederland veroveren: ‘Songfesti­val lijkt me leuk’

    Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – Waar ga je heen. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”