Volledig scherm
Miljuschka Witzenhausen. © ANP

Miljuschka ‘beetje ingestort’: Ik moet op krachten komen

Miljuschka Witzenhausen is vorige week ‘een beetje ingestort’. De komende tijd last de presentatrice en tv-kok noodgedwongen rust in. ‘Ik wil altijd vlammen, maar ik sta nu op de waakvlam’, laat ze weten op Instagram.

Miljuschka, die vorige week in een interview met de Volkskrant nog vertelde hoe zij in angst leeft omdat haar moeder getuigde tegen haar criminele oom Willem Holleeder, zegt op sociale media dat het haar allemaal een beetje te veel is geworden.

‘Ik heb besloten om de komende tijd rust in te lassen. Dus als jullie mij minder zien, dat kan kloppen. Ik heb de laatste jaren alleen maar gerend’, schrijft ze. ‘Het is ook niet niks geweest. Verhuizen, verbouwen, een proces, altijd ‘aan’ zijn voor werk. Ik moet nu eerst alles in huis op de rit. Dan komt de rest weer.’

Quote

Ik ben teleurge­steld, maar het is even niet anders

Miljuschka Witzenhausen

Teleurgesteld

Deze zomer gaat ze zich richten op koken, uitrusten en op krachten komen. ‘Ik ben teleurgesteld, maar het is even niet anders. Ik ga minder doen en wat ik wel doe, doe ik voluit’, schrijft ze. Eind van de zomer hoopt Miljuschka weer fit te zijn. Of ze in de tussentijd wel te zien is op televisie, is nog onduidelijk.

Vorige week werd Holleeder veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege meerdere liquidaties. Het proces hakte er flink in. Miljuschka vertelde na afloop voor het eerst openhartig hoe het leven onder het schrikbewind van haar oom was en dat de dreiging nog steeds op de loer ligt. ,,Dus ik kijk dertig keer vaker over mijn schouder dan een ander, en overweeg zorgvuldig alles wat ik in de buitenwereld doe. Maar als dat niet genoeg is; kóm dan maar.”

In de vlog die Miljuschka Witzenhausen eerder voor deze site heeft gemaakt, was al te zien dat de verbouwing van haar droomboerderij er stevig inhakte.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.