Volledig scherm
Martien Meiland in Cash or Trash. © SBS6

Mooie cijfers voor Martiens Cash or Trash, kijkers hebben gemengde gevoelens

Het nieuwe SBS-programma Cash or Trash, dat door de flamboyante persoonlijkheid Martien Meiland wordt gepresenteerd, is gisteravond met mooie cijfers van start gegaan. Er keken 751.000 mensen, maar op sociale media was niet iedereen positief. ‘Als tussen Kunst en Kitsch, maar dan de AliExpress-versie', reageert een kritische kijker.

We zien Martien Meiland de laatste maanden wekelijks op tv met zijn eigen realityserie Chateau Meiland, maar sinds gisteravond is hij ook te bewonderen in het programma Cash or Trash. Daarin begeleidt de kasteelheer, die onlangs de Gouden Televizier-Ring won met zijn realityshow, mensen die hun waardevolle spullen laten taxeren door drie professionals en de items vervolgens proberen te verkopen aan een panel van vijf doorgewinterde handelaren.

Kijkers van het nieuwe SBS-programma twitterden gisteravond fanatiek mee met de uitzending. Waar de een Cash or Trash omschrijft als ‘van onschatbare waarde in een hysterisch jasje', spreken andere mensen van een ‘slechte kopie’ van de Duitse variant Bares für Rares.

Cash or Trash is echt zo’n niks-aan-de-hand-programma, maar het is heerlijk door Martien Meiland’, schrijft een enthousiaste kijker. En een ander: ‘Wat goedddd! Leuk programma van Martien Meiland’. Toch zijn er ook mensen die hun vraagtekens zetten bij de handelaren in het programma. ‘Die biedingen zijn zo onrealistisch’, merken meerdere twitteraars op.

Overkill

De nieuwbakken presentator zal in zijn nopjes zijn met het aantal kijkers dat zijn programma trok. Hij liet gisteren doorschemeren te hopen op zo’n 600.000 kijkers, maar het werden er dus 751.000. Flink meer dan Art Rooijakkers op RTL met zijn nieuwe programma Rooijakkers over de vloer, de opvolger van Van Der Vorst Ziet Sterren. Dat bleef steken op 507.000.

Of zijn presentatiedebuut naar meer smaakt, weet Meiland niet. ,,Er moet ook geen overkill van Martien Meiland op tv komen", vertelde hij aan Qmusic-dj’s Mattie en Marieke.

joklve on Twitter

Nu al leuk, Mar10 voor de vrolijke noot en goede experts. Top! #cashortrash #chateauMeiland #mar10

Marian Peeneman on Twitter

Dit lijkt toch wel heel erg op het programma van Dionne Stax. En wat voegt Monsieur Meiland toe?? 🤔 Ik haak af... 🙋🏻‍♀️#cashortrash

Miss AbuDhabi on Twitter

cashortrash Die biedingen zijn zooo onrealistisch. Lijkt allemaal erg nep. Jammer, is Bares fur Rares een stuk beter. Martin is wel leuk.

Patricia Berenschot on Twitter

Wat goedddd! Leuk programma van #martienmeiland #Cashortrash

Kirsten Keerssemeeckers on Twitter

Twee minuten #Cashortrash gezien en Martien Meiland kirt al "Wat goeeed! Fantástisch!". #Vanonschatbarewaarde in een lekker hysterisch jasje.

🅃🄰🄽🅃🄴 🄹🄰🄰🄽 on Twitter

Als tussen kunst en kitsch maar dan de aliexpress versie. #cashortrash

Martijn van Gerwen on Twitter

Het is vooral Trash, terwijl ze flink dachten te Cashen met dit programma. #CashorTrash

De kasteelheer uit Chateau Meiland moest voor het eerst echt iets presenteren. Hoewel het in het begin even wennen was, blikt Martien terug op een geslaagd presentatiedebuut.