Volledig scherm
Morgan Freema © AFP

Morgan Freeman tovert landgoed om tot bijenwalhalla

Morgan Freeman heeft een bijzondere manier bedacht om zijn steentje bij te dragen aan het milieu. De acteur gaat zijn ranch in Mississippi van bijna 13.000 vierkante meter omtoveren tot een waar bijenparadijs. Hij heeft 26 bijenkorven uit Arkansas laten overvliegen en bomen geplant, vertelde hij in de Tonight Show van Jimmy Fallon.

Freeman is zijn bijenhotel gestart vanwege de sterfte van bijen en plaatste daarom de 'geïmporteerde' korven op zijn terrein. Op het landgoed van de 81-jarige acteur kunnen de insecten genieten van hectares aan klaver en lavendel. Daarnaast plantte Freeman 140 magnoliabomen. De acteur kreeg hierbij hulp van een groep milieuactivisten die werken als tuinmannen op zijn ranch.

Freeman voert zijn 'huisdieren' zelf, maar vindt bescherming niet nodig. ,,Ik heb nooit een hoofdbedekking op bij mijn bijen. Ze hebben me nog niet gestoken en ik ben op dit moment ook niet bezig met honing maken, ik geef ze alleen te eten”, aldus de acteur.  ,,Ik denk dat ze dat begrijpen: hey, we doen deze man geen kwaad, hij heeft suikerwater bij zich.”

  1. Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video
    video

    Wist Naomi Campbell van Epsteins misdaden? Model verdedigt zichzelf in opvallende video

    Dat het Britse supermodel Naomi Campbell (49) een prestigieuze prijs voor haar liefdadigheidswerk krijg uitgereikt, valt niet bij iedereen in goede aarde. De Britse krant Mail on Sunday vraagt zich bijvoorbeeld af hoe het kan dat iemand die graag in het gezelschap van ‘twijfelachtige figuren’ - zoals Jeffrey Epstein, Harvey Weinstein en Kevin Spacey - gezien wordt, een humanitaire award krijgt. Campbell bijt nu in een opvallende video van zich af.