Adam Schlesinger (links) met  Rachel Bloom (midden na een Emmy-prijzenregen voor Crazy Ex-Girlfriend.
Volledig scherm
Adam Schlesinger (links) met Rachel Bloom (midden na een Emmy-prijzenregen voor Crazy Ex-Girlfriend. © AFP

Muzikant Adam Schlesinger (Fountains of Wayne) overleden aan corona

De Amerikaanse songwriter en muzikant Adam Schlesinger is woensdag overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij werd 52 jaar.

Adam was bandlid van rockband Fountain of Wayne en won afgelopen september een Emmy voor een nummer dat hij schreef voor televisieserie Crazy Ex-Girlfriend. De bedenker en hoofdrolspeler van die show, Rachel Bloom, had het eerder woensdag over de ziekenhuisopname van Adam in een post op Instagram. Daarin kondigde ze de geboorte van haar dochter aan, maar liet ze weten dat het een ‘intens emotionele week’ was geweest om de zorgen vanwege haar zorgen over Schlesinger en het feit dat haar baby behandeld moest worden op een kraamafdeling die zich voorbereidde op een ‘covid-storm’.

Schlesinger won twee keer eerder een Emmy en mocht in 2010 een Grammy in ontvangst nemen voor zijn bijdrage aan A Colbert Christmas: The Greatest Gift of All!, dat won in de categorie beste comedy-album. Hij had ook een Golden Globe- en een Oscarnominatie op zijn naam staan, beide voor het nummer That Thing You Do! uit de gelijknamige film met Tom Hanks.