Volledig scherm
Navarone © RTL

Navarone is één van de vier finalisten van The Voice of Holland

updateDe vier finalisten van het negende seizoen van de RTL 4-talentenjacht The Voice of Holland zijn bekend. De Nijmeegse band Navarone, superstrot Patricia van Haastrecht, scrooner Dennis van Aarssen en zanger Menno Aben  zijn verzekerd van een felbegeerde plek in de eindshow volgende week vrijdag. De winnaar krijgt 50.000 euro en een platencontract. 

Anders dan in de vorige ronden van de talentenwedstrijd, hing het nu alleen af van de stem van het publiek. Er was geen oordeel van de jury, hooguit een advies.

De deelnemers hadden twee zangronden om te laten zien wat ze in huis hebben. Navarone bracht vanavond de nummers Beat it van Michael Jackson en Iris van Goo Goo Dolls. De Nijmegenaren zijn de eersten die als band meedoen aan The Voice. Hun coach is zangeres Anouk. Zij zei vanavond trots te zijn op ‘haar’ veelzijdige jongens. Jurylid Ali B vond de band een verrijking van het programma en roemde hun bescheidenheid. ,,Terwijl hun vaardigheden staan als een huis.” De band ging in één keer door naar de halve finale.

Het team van coach Waylon bestond nog uit Patricia van Haastrecht en de Sinatra-crooner Dennis van Aarssen. Tijdens de kwartfinale vorige week eindigden de twee al bovenaan de safe zone, waarmee ze zich verzekerden van een plek in de halve finale. Naast de Nijmeegse rockband Navarone had Anouk nog een act die kans maakte op het felbegeerde goud: powerhousezangeres Mikki van Wijk. Die laatste belandde vorige week in de danger zone, maar mocht toch door dankzij de punten die de kijkers haar gaven. Coaches Lil’ Kleine en Ali B hadden nog twee talenten in de race: volkszanger Quido van de Graaf (team Lil’ Kleine) en zanger Menno Aben. Van de Graaf en Aben eindigden vorige week in de danger zone, maar kregen net als Mikki van Wijk (team Anouk) zo veel punten van kijkers dat ook zij vanavond andermaal hun stembanden mogen laten trillen.

Halverwege de halve finale werd bekend dat Quido van de Graaf als eerste afviel. Pas aan het einde van de uitzending werd duidelijk dat ook Mikki van Wijk niet doorgaat naar de eindshow. Anders dan in de voorgaande liveshows bepaalden de kijkers vanavond wie door mag naar de finale. De afgelopen afleveringen gaven de coaches nog cijfers die voor 50 procent meetelden. De andere helft van het eindtotaal werd door de tv-kijkers bepaald. De coaches gaven vanavond alleen adviezen, waarmee ze probeerden de eindscores van hun talenten nog enigszins te beïnvloeden. Hetzelfde principe geldt overigens tijdens de finale volgende week. Ook dan bepalen de kijkers voor honderd procent wie met het felbegeerde platencontract en het geld naar huis gaat.

Vorig jaar (seizoen 8) won singer-songwriter Jim van der Zee de talentenjacht. Andere winnaars zijn Ben Saunders (seizoen 1), Iris Kroes (2), Leona Philippo (3), Julia van der Toorn (4), OG3NE (5), Maan de Steenwinkel (6) en Pleun Bierbooms (7). 

Volledig scherm
Dennis © screenshot RTL
Volledig scherm
Menno © RTL
Volledig scherm
Patricia © RTL