Volledig scherm
Desiree van Lunteren. © BSR Agency

Nederlaag Leeuwinnen trekt 5,5 miljoen kijkers naar NPO 1

Het mocht dan niet helemaal de uitslag zijn waar we op hoopten, tv-kijkend Nederland zat wél massaal klaar voor de beslissende eindwedstrijd tussen Oranje en de Verenigde Staten op het WK Vrouwenvoetbal: 5,5 miljoen kijkers. 

Daarmee is het de meest bekeken vrouwenvoetbalwedstrijd in de Nederlandse tv-geschiedenis. De halve finale van de Oranjedames tegen Zweden scoorde woensdag 5 miljoen kijkers. De door Nederland gewonnen finale van het EK Vrouwenvoetbal in 2017 wist toen 4,1 miljoen kijkers te boeien.

De eerste en tweede plek van de dagelijkse kijkcijfer top 25 van gisteren zijn gereserveerd voor respectievelijk de wedstrijd (5.481.000 kijkers) en de huldiging (4.982.000 kijkers). De derde positie is bezet door Studio France met nog eens 2.796.000 kijkers. 

Ook daarnaast doet de NOS goede zaken: het NOS Journaal van 20.00 uur trok 2.561.000 kijkers, goed voor een vierde plek in de kijkcijferlijst. Tussen Kunst en Kitsch maakt de top vijf af met 1.694.000 kijkers. 

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.