Nederland blijft massaal smullen van Heel Holland bakt

videoBakfanaten in Nederland zaten gisteravond weer massaal aan de buis gekluisterd voor de Omroep Max-kijkcijferhit Heel Holland bakt. De start van het zesde seizoen trok 3.300.000 kijkers en was met die topscore het best bekeken programma van de zondag. 

De eerste aflevering van de nieuwe reeks is veel beter bekeken dan de eerste aflevering van vorige seizoenen. Het begin van het vijfde seizoen trok vorig jaar september 2,7 miljoen kijkers, de vierde reeks kwam uit de startblokken met bijna 2,5 miljoen kijkers. Vorig jaar trok Heel Holland bakt voor het eerst meer dan drie miljoen kijkers. Op de ontknoping van de vijfde reeks stemde een recordaantal van ruim 3,4 miljoen Nederlanders af.

In de uitzending veroverden korporaal Anna, economiestudent Vincent, kunstenaar Maroeska, wetenschappelijk onderzoeker Ahmed, thuiszorgteamleider Nicole, de Oostenrijkse Liesbeth, Pabo-student Cas, Hanneke, Brain Research Center-coördinator Kim G. en sociaal pedagogisch hulpverlener Kim B. uiteindelijk het felbegeerde bakschort. De dove Cas (die zich met twee hoortoestellen en een gebarentolk prima kan redden) kon het allemaal niet geloven. ,,Knijp me even, Janny!’’, riep hij uit.  Culinair publiciste Janny van der Heijden vindt het maar wat gezellig dat hij erbij zit. ,,Hij lijkt op prins Harry’’, concludeerde ze al.

Heel Holland bakt blijft de concurrentie ruim voor. Het NOS Journaal van 20.00 uur volgt met 2.801.000 kijkers op de tweede plek van de kijkcijfertop 25, Studio Sport Eredivisie maakt de top drie compleet met 2.409.000 kijkers.

Ook het nieuwe Sterke verhalen, dat na Heel Holland bakt te zien was, kwam goed uit de startblokken. 1.316.000 kijkers stemden af op het humoristisch programma waarin Peter Pannekoek en Richard Groenendijk de gekste verzonnen verhalen afwisselen met waargebeurde anekdotes. Daarmee staat de BNNVARA-show op de vierde plek van best bekeken programma's.

Volledig scherm
© ANP Kippa