De grootste supermaan van dit jaar is deze nacht op haar best te zien boven een groot deel van Nederland. Zo ook boven Terschelling.
Volledig scherm
De grootste supermaan van dit jaar is deze nacht op haar best te zien boven een groot deel van Nederland. Zo ook boven Terschelling. © Laura Conijn / ProNews

Nederland geniet van supermaan die perfect zichtbaar is

foto'sNederlanders lopen massaal even de straat op om te genieten van de supermaan. Vooral door de heldere hemel is er vanavond prachtig zicht op het natuurfenomeen. De maan staat vannacht om exact 4.35 uur op slechts 363.595 kilometer van de aarde, het dichtstbij dit jaar en dat maakt het een supermaan. 

Op social media stromen de eerste plaatjes al binnen. Op de waddeneilanden was er eerst nog wat sluierbewolking, maar werd ze al snel goed zichtbaar. Sterrenkundige Govert Schilling deelt ook al een kiekje van de maan, maar geeft aan dat ze vannacht nóg een stuk helderder is. Boswachter Lennard Jasper vermoedde dat twee natuurliefhebbers vannacht wilden wildkamperen op de Veluwe vanwege de supermaan. Hij moest ze verwijderen.

Geniet hieronder alvast van de eerste kiekjes van de supermaan.