Volledig scherm
Het gezin Quaedackers was vier jaar geleden te zien in Een Huis Vol. Vader Michel overleed dit jaar op 57-jarige leeftijd. © NPO

Negende seizoen voor hitserie Een Huis Vol

Er komt een negende seizoen van het populaire programma Een Huis Vol. Dat heeft de NPO gisteren bekendgemaakt. In de nieuwe reeks, vanaf 16 december te zien op de buis, zien we oude bekenden maar ook nieuwe gezichten.

De familie Buddenbruck, met hun tien kinderen, is inmiddels een oude bekende en is ook dit seizoen weer te zien. Het komende jaar wordt druk en vooral spannend, want het gezin is van plan te emigreren naar Duitsland om daar een toekomst op te bouwen. Maar er is meer: vader Rob en moeder Thaila kampen met de welbekende kriebels en zien nog wel plek voor een nieuwe, kleine spruit.

Nieuwe gezichten zijn er dit seizoen ook. Zo is de gelovige familie Jelies te zien. Vader en moeder wonen met hun 7 dochters én enige zoon Harrie in Tollebeek in de Noordoostpolder. Het geloof staat voor vader Johan en de rasechte Urkse Janneke op één, maar ze vinden het vooral belangrijk om hun kinderen op te voeden met veel liefde en plezier.

Het samengestelde gezin familie Kraan maakt ook zijn opwachting in de serie. Linda en Ivan hadden beide al kinderen uit een vorige relatie, maar besloten uit te breiden. Inmiddels staat de teller op zeven koters, inclusief puberende tieners. Linda en Ivan zijn hun grote gezin nog lang niet zat en dromen zelfs van nog meer kleintjes.

De eerste aflevering van Een Huis Vol verschijnt maandag 16 december om 19.20 op KRO-NCRV op NPO 1. De afleveringen erna, vanaf dinsdag 17 december, starten om 19.00 uur.

Megacheque

Vorig jaar werd de alleenstaande vader Jay Lopez in een klap beroemd na zijn deelname aan het NPO-programma. Na een echtscheiding droeg de moeder de volledige zorg over hun vijf kinderen over aan de Rotterdamse Jay. Hij groeide binnen een mum van tijd uit tot rolmodel.

Jay was zo geliefd bij de kijkers, dat er zelfs een inzamelingsactie werd gestart door Koen Joosen uit Etten-Leur. Het aanvankelijke streefbedrag van 5000 euro werd al snel voorbij gestormd. Uiteindelijk ontving Jay een megacheque van maar liefst 94.200 euro.

De familie Quaedackers, waarvan vader Michel dit jaar plotseling op 57-jarige leeftijd overleed, is niet te zien in het nieuwe seizoen. Hij heeft twaalf kinderen achtergelaten. Michel ontwaakte niet uit zijn slaap. ,,Reanimatie mocht niet meer baten. Ik weet nog dat ze tegen mij zeiden dat ze ermee waren gestopt. Lieve schat, waarom, waarom? Kon je maar terugkomen’’,  liet zijn vrouw Nadine weten.