Netflix gaat voor het eerst een Nederlandse film produceren.
Volledig scherm
Netflix gaat voor het eerst een Nederlandse film produceren. © ANP Kippa

Netflix kiest makers De Libi voor eerste Nederlandse film

Netflix gaat voor het eerst een Nederlandse film produceren. Het gaat om een nog titelloos komisch misdaaddrama dat wordt gemaakt door regisseur Shady El-Hamus en scenarist Jeroen Scholten van Aschat. Het tweetal maakte eerder de komedie De Libi, die vorig jaar in de Nederlandse bioscopen draaide.

Het nieuwe project is vanochtend aangekondigd door Netflix en producent Fiction Valley. De film vertelt het verhaal van Richie Rich die op het punt staat de grootste hiphopartiest van Nederland te worden. Vlak voor een belangrijk optreden wordt hij echter beroofd door een groep gewapende tieners. Als de beelden van de vernederende beroving viraal gaan, volgt een koortsachtig kat-en-muisspel waarin Richie zijn beschadigde imago moet proberen te herstellen.

,,De gedeelde ambitie is om een verhaal te vertellen dat reflecteert op deze tijd en zowel weet te vermaken als te verdiepen”, zegt Shady El-Hamus. ,,Het vertrouwen dat we van Netflix krijgen, werkt heel motiverend. Bovendien geeft deze samenwerking ons de kans om een film te maken voor een groot en wereldwijd publiek. Een droom die uitkomt.”

Acteurs zijn nog niet bekendgemaakt. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de film op Netflix te zien zal zijn. De streamingdienst heeft meer dan 183 miljoen klanten in meer dan 190 landen.

  1. Billie Eilish maakt strippend vuist tegen body shaming: ‘Als ik minder draag, ben ik een slet’
    video

    Billie Eilish maakt strippend vuist tegen body shaming: ‘Als ik minder draag, ben ik een slet’

    Zangeres Billie Eilish (18) heeft een bijzonder intieme video gedeeld om een vuist te maken tegen body shaming. Het uiterlijk van de jonge wereldster ligt al jaren onder een vergrootglas in de media, terwijl ze privé worstelt met een laag zelfbeeld. ,,Is mijn waarde alleen maar gebaseerd op jouw mening?’’ vraagt Billie in haar korte film, die binnen een dag al ruim 3,5 miljoen keer is bekeken.