Nicolette en Joost trouwden in 2012.
Volledig scherm
Nicolette en Joost trouwden in 2012. © BRUNO PRESS

Nicolette Kluijver gaat na acht jaar huwelijk scheiden

Presentatrice Nicolette Kluijver (35) en haar man Joost Staudt gaan scheiden. De twee gaan na een turbulente periode als vrienden uit elkaar, laten ze weten aan RTL Boulevard.

Volgens Nicolette is er geen sprake van een vechtscheiding. De Expeditie Robinson-presentatrice en de plastisch chirurg, die een boerderij bezitten in Ouderkerk aan de Amstel, hebben drie kinderen samen: Isabella (7) en de tweeling Sofia en Jesse (5). Zij blijven volgens Boulevard op de boerderij wonen. Nicolette en Joost zullen pendelen tussen Ouderkerk en een nabijgelegen woning. Ze zullen ook samen familievakanties blijven maken. Momenteel verblijft het gezin in Oostenrijk.

Het nieuws komt een jaar nadat Nicolette plotseling een foto online zette waarin ze haar scheiding al aankondigde. ,,We zullen altijd vriendjes blijven’', schreef ze, waarna de update weer offline ging. Er was nog de ‘wil om te knokken voor het gezin’. ,,Nicolette en haar man vragen rust en ruimte voor henzelf en vooral voor hun kinderen. Hun geluk staat nu voorop’', verklaarde haar management toen. Ook liet Nicolette weten: ,,Onze kindjes hebben geen boodschap aan onze problemen!’'. Ze noemde Joost een ‘superdad’.

In november ging Nicolette door een heftige periode nadat er bij een jaarlijkse controle afwijkingen in beide longen werden gevonden. De televisiemaakster, die twee jaar geleden de diagnose longkanker kreeg, haalde opgelucht adem toen ze zes weken later hoorde dat ze ‘schoon’ was.

In 2012 stapten Nicolette en Joost Staudt in het huwelijksbootje. Kort daarna werd Isabella geboren. De tweeling Ana-Sofia en Jesse kwam twee jaar later ter wereld. 

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.