Nikkie over coming-out in The Ellen Show: ‘Ik begon met huilen, maar Dylan gaf me kracht’

VIDEONikkie de Jager, beter bekend als de YouTube-sensatie Nikkie Tutorials, heeft gisteren in The Ellen Show voor het eerst een openhartig interview gegeven na haar coming-out als transgender. De beautyvlogger stelt zwaar onder druk te hebben gestaan, nadat iemand dreigde haar ‘geheim’ te onthullen. 

,,Hij wilde mijn leven verwoesten”, concludeert Nikkie.

De YouTube-ster kon het maandag nauwelijks geloven: ze werd uitgenodigd door talkshowhost Ellen DeGeneres om aan te schuiven in de populaire The Ellen Show. Eenmaal te gast in het programma, vraagt Nikkie zich direct af of ze niet aan het dromen is.

,,Can you pinch me?’’, vraagt ze aan DeGeneres. Die prikt vervolgens met haar vinger in Nikkies been. ,,O mijn god, het is echt”, reageert Nikkie met een brede glimlach.

Mailtjes met dreigende ondertoon

Quote

Hij gaf me kracht en vertelde me dat ik het kon.

Nikkie de Jager

DeGerenes komt al snel tot de kern van Nikkies bezoek. Hoe ervoer ze bijvoorbeeld de dagen voorafgaand aan de video? Waarom kwam de YouTube-ster juist op dát moment met de video en hoe reageerde haar omgeving?

Op die vragen geeft Nikkie openhartig antwoord. Zo vertelt ze dat ze mailtjes had ontvangen waarin werd geschreven dat Nikkie zou liegen over haar achtergrond. ,,Die berichtjes hadden een dwingende ondertoon en gingen als volgt: ‘Als we geen antwoord krijgen voor morgen, dan vertellen we het aan iedereen’”, schetst Nikkie de inhoud.

De mailtjes bleken uiteindelijk alleen maar grootspraak te zijn, want Nikkies ‘geheim’ werd niet onthuld. Toch besloot ze uiteindelijk open kaart te spelen met al haar fans.

‘Juiste moment is er nooit’ 

De video opnemen waarin Nikkie onthulde transgender te zijn, ging gepaard met de nodige emoties. ,,Ik begon met huilen en mijn verloofde Dylan zat naast me. Hij gaf me kracht en vertelde me dat ik het kon.”

Ondanks de chantage waar Nikkie mee te maken had, is ze opgelucht dat het grote woord er eindelijk uit is. ,,Wat die persoon gedaan heeft is fout, maar op één of andere manier ben ik wel blij dat ik nu uit de kast ben. Je zoekt altijd naar het juiste moment, maar is dat er ooit?”

Nikkie is DeGeneres ontzettend dankbaar dat ze te gast mag zijn in haar show. Vooral omdat haar boodschap nu een nóg groter bereik krijgt. ,,Jij weet als geen ander hoe het is om uit de kast te komen. Dankjewel hiervoor.”

31 miljoen views

De afgelopen dagen heeft Nikkie een enorme lading berichten ontvangen, merendeels positief. ,,Ik ben zo blij dat het 2020 is en dat het geaccepteerd wordt", stelt ze. De video, inmiddels meer dan 31 miljoen keer bekeken, is slechts een week oud.

Nikkie heeft dan ook geen idee wat haar nog te wachten staat. ,,Zolang ik mezelf kan zijn, en kleine Nikkies kan inspireren om zichzelf te zijn, is dat alles wat ik kan doen.”

Nikkie de Jager en Ellen DeGeneres
Volledig scherm
Nikkie de Jager en Ellen DeGeneres © EllenTube
  1. Misdaadzender maakt vervolg op hitserie Tiger King: ‘Voerde Carole Baskin haar man echt aan tijgers?’

    Misdaadzen­der maakt vervolg op hitserie Tiger King: ‘Voerde Carole Baskin haar man echt aan tijgers?’

    De Amerikaanse misdaad- en documentairezender Investigation Discovery heeft een vervolg aangekondigd op de razend populaire Netflix-serie Tiger King: Murder, Mayham and Madness. In Tiger King - een verbijsterende freakshow over haat en nijd in de wereld van de private dierentuinen in Amerika - ligt de focus op de excentrieke hoofdpersoon Joe Exotic en zijn rivaal Carole Baskin die haar schatrijke echtgenoot aan tijgers zou hebben gevoerd. De nieuwe reeks draait vooral om de nog altijd raadselachtige verdwijning in 1997 van Baskins man Don Lewis.