Tina Turner
Volledig scherm
Tina Turner © Hollandse Hoogte / EPA

Nyassa Alberta vertolkt hoofdrol in Tina Turner musical

Nyassa Alberta heeft de hoofdrol te pakken in TINA - De Tina Turner Musical. Dat heeft Albert Verlinde, de directeur en producent van Stage Entertainment Nederland, vandaag bekendgemaakt tijdens de castpresentatie in het Beatrix Theater in Utrecht.

Verlinde vindt het hoog tijd dat het Nederlandse publiek Nyassa, die de afgelopen jaren in Duitsland woonde en hoofdrollen speelde in meerdere musicals, leert kennen. ,,Nyassa zal iedereen versteld doen staan."

Voor de actrice, die eerder te zien was in musicals als The Lion King, We Will Rock You en Hairspray, is Tina geen onbekende rol. Ze is sinds maart dit jaar de understudy in de Duitse versie van de Stage Entertainment-productie.

Naast Nyassa schitteren onder anderen Juneoer Mers (Ike Turner), Gaia Aikman (Tina's zus Alline) en Marianne Kloeze (Tina's eerste manager Rhonda) in de musical. Het script is geschreven door Katori Hall in samenwerking met Frank Ketelaar en Kees Prins, die in Nederland eerder musicals als Hij gelooft in mij en De tweeling schreven.

ABBA

De musical over het werk en leven van de legendarische zangeres gaat op 9 februari in première in het Beatrix Theater in Utrecht en volgt Mamma Mia! op. De ABBA-musical wordt in december voor het laatst opgevoerd.
TINA - De Tina Turner Musical beleefde vorig jaar zijn wereldpremière in Londen en is daar nog steeds te zien. De Broadway-versie gaat in november in première.