Volledig scherm
© getty/cbs

Oma Yetta uit The Nanny overleden

De Amerikaanse actrice Ann Morgan Guilbert, bekend als oma Yetta uit sitcom The Nanny, is op 87-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft haar dochter Nora Eckstein bekendgemaakt.

Ze maakte haar tv-debuut in de jaren zestig, toen ze de rol van buurvrouw Millie Helper speelde in de Dick Van Dyke Show. Recentelijk maakte ze ook haar opwachting in de ziekenhuisseries Getting On en Grey's Anatomy.

Daarnaast speelde ze tientallen kleinere rollen in series als Seinfeld, Home Improvement en Modern Family. In 2012 was ze nog samen met The Nanny-ster Fran Drescher te zien in de serie Happily Divorced.

In een dubbelinterview met Renee Tayler, ook bekend van The Nanny, blikten de twee terug op hun favoriete aflevering.

Lees verder onder de video.

Film en theater
Guilbert begon haar carriére op het toneel. In 1959 speelde ze in de musical The Billy Barnes Revue. Carl Reiner, producent van The Dick van Dyke Show, was een fan van de voorstelling en vroeg haar om de rol van Millie Helper te spelen. Later speelde ze onder meer in producties van To Kill a Mockingbird, Waiting for Godot en de Broadway-komedie A Naked Girl on the Appian Way.

Gedurende haar leven speelde Guilbert in verschillende films. Haar meest recente optreden was in de Sundance Festival-film Please Give.

In 1953 trouwde Guilbert met acteur George Eckstein, met wie ze twee kinderen kreeg: Hallie Todd en Nora Eckstein. In 1966 volgde een scheiding en in 1967 hertrouwde ze met Guy Ramond. Hun huwelijk duurde tot Ramond overleed in 1997.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.