Ongehoord Nederland.
Volledig scherm
Ongehoord Nederland. © OON

Ombudsman: Ongehoord Nederland verspreidt aantoonbaar onjuiste informatie

Ongehoord Nederland heeft de afgelopen maanden de Journalistieke Code van de NPO op diverse punten geschonden. Dat concludeert ombudsman Margo Smit na een onderzoek. Het gaat onder meer om schending van de code op het punt van betrouwbaarheid en bijdragen aan verspreiding van aantoonbaar onjuiste informatie. De conclusies baren de NPO zorgen. 

8 reacties

 • jacqueline Schijver

  4 maanden geleden
  Gelukkig vertellen ze in andere talkshows op de NPO wel het juiste verhaal en word er niks verdraaid! De NPO is gewoon één groot D66 netwerk, dat blijkt wel uit het feit dat de vorige NPO bazin nu wethouder is voor D66 in Amsterdam,jullie weten wel die van die docu over Sigrid Kaag die zo gepromoot moest worden door de NPO ! En dan hebben we het ook maar niet over de constructie's die ze gebruiken om de salarissen te verhogen van die ja knikkers met hun kritische vragen altijd!
 • Peter Driessen

  4 maanden geleden
  Wat ik mis is welke feiten onjuist weergegeven zouden zijn? Wordt de bewering betreffende het verspreiden van onjuiste informatie wel goed gecontroleerd op juistheid of is er iets anders aan de hand waardoor sommigen ON liever zien gaan?
 • Mies Bauwvrauw

  4 maanden geleden
  Grappig om te lezen dat ON fans deze materie niet begrijpen. Verschil tussen mening en feiten etc. Zelfs daar worden ongefundeerde theoriën op los gelaten. Terwijl andere omroepen dus ook een tik op de vingers krijgen. Als het niet zo triest was, had ik er smakelijk om kunnen lachen.
 • Paul Jacobs

  4 maanden geleden
  Dus, beste Ceciel Buijser, alleen u welgevallige meningen mogen verkondigd worden op de Nederlandse televisie. Hou mij ten goede: Van mij mag de hele publieke omroep opgeheven worden, maar als het er is, moet het ook alle smaken vertegenwoordigen.
 • Marco Wegma

  4 maanden geleden
  Zijn de feiten te hard en kan de ,door de overheid , gesponsorde ombudsman het niet aan?