Volledig scherm
Once Upon a Time in Hollywood © EPA

Once Upon a Time in Hollywood zet record voor Tarantino

Once Upon a Time in Hollywood kent een vliegende start in de Nederlandse bioscopen. De film heeft in het openingsweekend 1,7 miljoen euro opgebracht - het beste openingsresultaat van een door Quentin Tarantino geregisseerde film. De film trok 165.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen, meldt distributeur Universal Pictures vandaag.

Het Nederlandse openingsresultaat van Once Upon a Time in Hollywood is daarmee hoger dan die van Tarantino-films Inglourious Basterds en Django Unchained opgeteld. De film kende volgens Universal zelfs de beste opening van een originele film ooit. Films die in het openingsweekend beter scoorden waren een vervolg op bekende titels (Avengers, Star Wars), remakes (The Lion King, Beauty and the Beast) of waren gebaseerd op een televisieserie (Gooische Vrouwen).

Once Upon a Time in Hollywood is de negende film van regisseur Quentin Tarantino. Het verhaal gaat over een tv-acteur die eind jaren zestig voet aan de grond probeert te krijgen in Hollywood. Belangrijke rollen zijn er voor Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie. Niet eerder noteerden films met Brad Pitt of Leonardo DiCaprio in de hoofdrollen zulke hoge openingscijfers in Nederland. Leonardo DiCaprio beleefde met The Revenant uit 2015 tot nu toe het beste openingsweekend in Nederland, voor Brad Pitt was dit Inglorious Basterds uit 2009.
De film Once Upon a Time in Hollywood draait sinds 15 augustus in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk hieronder de trailer van de nieuwste Tarantino-film:

  1. Seksschandaal brengt Scientology en Tom Cruise in verlegenheid

    Seksschan­daal brengt Scientolo­gy en Tom Cruise in verlegen­heid

    Een seksschandaal rond de That ‘70s Show-acteur Danny Masterson (43) doet de Church of Scientology wankelen. Tijdens een rechtszaak hebben vier jonge vrouwen de controversiële kerk ervan beschuldigd verkrachtingen, seksuele aanvallen, mensenhandel en intimidatie onder de mat te vegen. Volgens sekteleden dreigt de hele situatie ook te ontploffen in het gezicht van Tom Cruise (57), het beroemdste lid én uithangbord van Scientology.