Peter van der Vorst
Volledig scherm
Peter van der Vorst © ANP Kippa

Peter van der Vorst wordt definitief zenderbaas RTL

Peter van der Vorst stopt volgend jaar als presentator en producent. Hij bouwt zijn presentatiewerkzaamheden af, omdat hij per 1 maart aan de slag gaat als directeur content en marketing bij RTL. Hij volgt daarmee Erland Galjaard op.

Vorige week bevestigde de presentator al dat hij in gesprek was met de televisiezender over de opvolging van Erland Galjaard, die vorig jaar vertrok als programmadirecteur. 

Peter van der Vorst werkt al ruim 25 jaar bij RTL, zowel als producent als presentator van programma's als Van der Vorst Ziet Sterren, Married at First Sight en Verslaafd. Vanaf 1 maart start Van der Vorst in zijn nieuwe rol bij RTL. Zijn activiteiten voor zijn productiehuis Vorst Media bouwt hij in de loop van het jaar geleidelijk af. Vanaf 1 januari 2020 gaat hij fulltime aan de slag in zijn nieuwe functie en stopt hij als presentator en producent. Hij is tot die tijd nog te zien in bovengenoemde programma's en in RTL Boulevard, waarin hij al sinds 2001 geregeld te zien is.

Turbulente mediatijden

In een verklaring laat Van der Vorst weten uit te kijken naar zijn nieuwe functie. ,,Het is een enorme eer én uitdaging om in deze turbulente mediatijden inhoudelijk verantwoordelijk te zijn voor alle zenders en online platformen, waaronder Videoland. Ik verheug me op de samenwerking met het geweldige content-team. Ik geloof dat we samen nog beter kunnen inspelen op de behoeftes van de Nederlandse kijker.”

RTL heeft hoge verwachting van de nieuwe directeur. CEO Sven Sauvé: ,,Keer op keer laat hij zien dat hij goed aanvoelt welke thema’s er spelen in de maatschappij en vertaalt hij deze inzichten door naar prachtige programma’s. Bovendien heeft hij een heldere en inspirerende visie op de ontwikkeling van het medialandschap. Als je dat optelt bij zijn ondernemerschap en lef om te vernieuwen, is hij de perfecte persoon om de brug naar onze fans te versterken. Ik ben heel blij dat hij de keuze heeft gemaakt om ons directieteam te komen versterken.”

Van der Vorst neemt een deel van de werkzaamheden van Erland Galjaard over. Die stopte vorig jaar na 21 jaar bij RTL. Hij was er sinds 2007 programmadirecteur. Per 1 februari is Galjaard in dienst bij Talpa als strategisch adviseur.