Volledig scherm
Davina Michelle © ANP Kippa

Petitie voor Davina Michelle op Songfestival

Barry Paf wil dat Davina Michelle volgend jaar voor Nederland optreedt op het Eurovisiesongfestival. De dj van 100% NL, en groot fan van het liedjesfestijn, is zelfs een petitie gestart om dat voor elkaar te krijgen.

,,Nu het spektakel naar Nederland komt, betekent dit ook dat de opvolger van Duncan Laurence volgend jaar automatisch in de finaleronde staat", zei Paf woensdag op de radio. ,,Als we kijken naar de artiest van het afgelopen jaar, dan heeft iedereen het unaniem over de doorbraak van Davina Michelle.”

Davina is volgens hem de aangewezen artiest om volgend jaar ons land te vertegenwoordigen. ,,Eigenlijk moeten we dit gewoon met zijn allen in werking gaan zetten, om Davina Michelle en AVROTROS zo ver te krijgen dat Davina Michelle volgend jaar op het podium staat." Mocht het lukken om 25.000 handtekeningen op te halen, dan belooft hij ze persoonlijk te overhandigen. Tegen twee uur vanmiddag stond de teller op nog geen negentig krabbels.

Hitartiest

Davina Michelle brak door met haar cover van Pinks What about us en werd afgelopen jaar bij het grote publiek bekend door haar deelname aan Beste Zangers, waar ze een grote hit scoorde met Duurt te lang.

Davina is voor afgelopen editie al gevraagd voor het Songfestival, maar toen bedankte ze voor de eer. Ze vond het nog te vroeg in haar carrière.