Volledig scherm
© EPA

‘Prins Harry volgt David Beckham op als gastspreker Goldman Sachs’

Nadat eerder bekend werd dat prins Harry gesprekken voert met de Amerikaanse bank Goldman Sachs, is er nu ook meer duidelijk over het werk dat hij eventueel gaat doen. De prins zou ingezet worden als gastspreker voor de online interviewserie Talks at GS. Hij zou met name de onderwerpen mentale gezondheid en de behoeften van militaire veteranen willen behandelen. Dit meldt Reuters.

Harry is niet de eerste bekendheid die deze rol bij Goldman Sachs op zich neemt. Zo was zijn vriend David Beckham eerder al te zien in de interviewserie.

De prins zou al in november met de bank rond de tafel zijn gaan zitten, vlak voordat hij en zijn vrouw Meghan bekendmaakten geen ‘senior royals’ meer te willen zijn. Goldman Sachs zou zijn gastsprekers niet betalen voor hun bijdrage, maar door hun naam te verbinden aan het merk zouden ze wel flink kunnen verdienen aan de samenwerking.

Harry en Meghan waren vorige week al aanwezig bij een evenement van een andere grote bank in Miami. Naar verluidt kreeg het koppel daar meer dan 500.000 dollar voor betaald.

De twee verblijven sinds een paar weken in hun nieuwe thuisland Canada. De Sussexes verdelen hun tijd tussen Noord-Amerika en Engeland.