Volledig scherm
Prinses Christina met haar zoon Bernardo Guillermo bij de Nieuwe Kerk in Amsterdam op de dag van de inhuldiging van koning Willem-Alexander. © ANP

Prinses Christina heeft botkanker

Prinses Christina (71) heeft botkanker. De ziekte is in het najaar van vorig jaar geconstateerd, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten. Volgens de RVD is haar conditie stabiel en voelt de prinses zich naar omstandigheden goed.

,,Christina beschouwt haar ziekte als een chronische conditie waar zij goed mee kan leven'', klinkt het verder in de verklaring.

Christina is de jongste dochter van wijlen koningin Juliana en prins Bernhard en het zusje van de prinsessen Beatrix, Irene en Margriet. Van 1975 tot 1996 was ze getrouwd met de Cubaan Jorge Pérez y Guillermo (71), die ze in New York leerde kennen. Zij hebben drie kinderen: Bernardo (41), Nicolás (38) en Juliana (36).

Sinds 5 april 1963 gebruikt Christina, die bij haar geboorte de namen Maria Christina van Oranje - Nassau mee kreeg, haar tweede naam. Omdat Juliana tijdens haar zwangerschap de ziekte rodehond opliep, kampt Christina met een oogziekte. Van de prinses is bekend dat ze goed kan zingen. Ze zong op de begrafenis van zowel Bernhard als Juliana.

Volledig scherm
© Rijksvoorlichtingsdienst
  1. Temptation Island-deelneemster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Temptation Is­land-deelneem­ster Laura werd zwaar mishandeld ‘door boze kijkers’

    Laura Moenaert (22), die te zien was in het meest recente seizoen van Temptation Island heeft op Instagram enkele gruwelijke foto’s gedeeld. De blondine beweert dat ze vier maanden geleden door enkele boze kijkers werd aangevallen omdat ze, naar hun mening, het RTL 5-programma verpest had. Laura kreeg tijdens de uitzendingen al vaker het verwijt dat ze ‘te saai’ was. ,,Ik heb een lastige periode achter de rug”, klinkt het openhartig.
  2. Bijna 5000 mensen bellen over eenzaamheid na uitzending Omroep Max

    Bijna 5000 mensen bellen over eenzaam­heid na uitzending Omroep Max

    De live-uitzending van Een tegen Eenzaamheid, woensdag bij Omroep Max, heeft een flinke impact gehad. Bijna 5000 mensen besloten in anderhalf uur tijd de telefoon te pakken en te bellen naar het belpanel. Het was zelfs zo druk dat niet iedereen erdoor kwam en contact kreeg. De gesprekken zorgden voor heftige, ontroerende en soms ook hoopvolle verhalen, zo vertelt Dorine Kettenes van de Luisterlijn. ,,Een man belde op dat hij wel een maatje wilde zijn.”