Martijn Kolkman
Volledig scherm
Martijn Kolkman © Q-music

Qmusic-dj Martijn Kolkman sleept Nachtwacht Award in de wacht voor beste nachtprogramma

Qmusic-dj Martijn Kolkman is de winnaar van de Nachtwacht Award 2020, de prijs voor beste nachtprogramma op de Nederlandse radio. De 41-jarige diskjockey hield Astrid de Jong (Radio 1), Rick van Velthuysen (Radio 2), Kevin van Arnhem (3FM) en Mischa Blok (Radio 1) achter zich.

Martijn Kolkman is sinds oktober 2018 te horen bij Qmusic, doordeweeks van 00.00 tot 02.00 uur en sindsdien heeft hij een vaste schare loyale fans weten op te bouwen. ,,Die loyaliteit is ook terug te zien in het aantal stemmen die Martijn heeft ontvangen”, zegt Richard Otto van Spreekbuis.nl, een van de initiatiefnemers van deze radioprijs.

Met het winnen van de Nachtwacht Award volgt Kolkman AD-columnist Özcan Akyol op, die het nachtprogramma Onze Man in Deventer maakte op Radio 1.

De radio-award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma Nachtwacht dat tot 1995 op radio 1 en 2 te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Ferry Maat, Peter van Dam, Rob van Someren en Ron Brandsteder.

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.