Volledig scherm
Queen-gitarist Brian May en zanger Adam Lambert. © EPA

Queen treedt op tijdens uitreiking Oscars

Queen treedt zondag 24 februari op tijdens de uitreiking van de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld. De organisatie maakte maandag via social media de komst van de band bekend.

Het optreden komt niet helemaal als een verrassing. De zeer succesvolle Queen-film Bohemian Rhapsody, over het werk en leven van Queen-zanger Freddie Mercury, is genomineerd voor vijf Oscars. Zo maakt Rami Malek, die de rol van de in 1991 op 45-jarige leeftijd aan aids gestorven zanger speelt, kans op het prestigieuze beeldje voor beste acteur.

De band, die tegenwoordig optreedt onder de naam Queen + Adam Lambert, telt nog twee van de vier oorspronkelijke bandleden: gitarist Brian May en drummer Roger Taylor.

Ook Lady Gaga en acteur Bradley Cooper treden zondag op tijdens het gala. Zij zullen hun voor een Oscar genomineerde liedje Shallow uit de film A Star is Born vertolken. Daarnaast zal Bette Middler optreden met het nummer The Place Where Lost Things Go uit de film Mary Poppins Returns.

  1. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’