Volledig scherm
Queen-gitarist Brian May en zanger Adam Lambert. © EPA

Queen treedt op tijdens uitreiking Oscars

Queen treedt zondag 24 februari op tijdens de uitreiking van de Oscars, de belangrijkste filmprijzen ter wereld. De organisatie maakte maandag via social media de komst van de band bekend.

Het optreden komt niet helemaal als een verrassing. De zeer succesvolle Queen-film Bohemian Rhapsody, over het werk en leven van Queen-zanger Freddie Mercury, is genomineerd voor vijf Oscars. Zo maakt Rami Malek, die de rol van de in 1991 op 45-jarige leeftijd aan aids gestorven zanger speelt, kans op het prestigieuze beeldje voor beste acteur.

De band, die tegenwoordig optreedt onder de naam Queen + Adam Lambert, telt nog twee van de vier oorspronkelijke bandleden: gitarist Brian May en drummer Roger Taylor.

Ook Lady Gaga en acteur Bradley Cooper treden zondag op tijdens het gala. Zij zullen hun voor een Oscar genomineerde liedje Shallow uit de film A Star is Born vertolken. Daarnaast zal Bette Middler optreden met het nummer The Place Where Lost Things Go uit de film Mary Poppins Returns.

  1. AD Royalty Podcast: ‘Amalia het lichtpuntje van het eerste halfjaar’

    AD Royalty Podcast: ‘Amalia het lichtpunt­je van het eerste halfjaar’

    Ze is pas vijftien jaar oud, maar toch stal ze de show tijdens Koningsdag 2019: kroonprinses Amalia werd dit jaar voor het eerst naar voren geschoven en mocht haar eerste interviews geven als troonopvolger. Koningin Maxima stond erbij te stralen alsof Amalia net haar zwemdiploma had gehaald, aldus tv-columnist Angela de Jong. De Jong zag een zeer zelfbewuste vijftien-jarige, die doorhad dat dit moment de rest van haar leven bepalend zou zijn.