Volledig scherm
Giovanni en Peter Jan. © RTL

Raadslid valt over lakse uitspraken zwager Peter Jan Rens

Giovanni van Eck, de 19-jarige zwager van presentator Peter Jan Rens (66), heeft zich de woede op de hals gehaald van een raadslid van de gemeente Den Bosch. VVD'er Henry Liebregts heeft vragen gesteld aan het college over het tv-optreden van Giovanni vorige week, meldt BN/De Stem.

Volgens Liebregts komt de broer van Peter Jans verloofde Virginia zijn sollicitatieplicht 'niet op de goede manier na'. 

Giovanni stelde in de eerste aflevering van de reallifesoap van zijn zus 'de subsidiepotten leeg te trekken' nu hij een bijstandsuitkering ontvangt. ,,Ik ben 19. Ik kan altijd nog werken'', klonk het.

Giovanni zou wel de voorgeschreven vijf sollicitatiebrieven per week sturen, maar solliciteren op functies ver boven zijn opleidingsniveau.

Liebregts vindt het 'ongepast dat iemand bewust en zonder schaamte wil profiteren van een uitkering opgebracht door belastinggeld van mensen die wel werken'. De VVD wil weten wat het college gaat doen tegen misbruik van een uitkering door jongeren die wel kunnen, maar niet willen werken.

  1. Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh
    Interview

    Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh

    Actrice-presentatrice Pip Pellens (23) is samen met Sebastiaan Labrie begonnen aan een bijzondere reis naar Bangladesh. De twee stapten in het vliegtuig voor Plan Nederland en volgen in Zuid-Azië het spoor van Wedding Busters. Het gaat om vrijwilligers die proberen te voorkomen dat jonge meisjes slachtoffer worden van een kinderhuwelijk. Pip: ,,Complicaties bij een tienerzwangerschap is daar doodsoorzaak nummer 2 voor meisjes tussen de 15 en 18 jaar.”