Volledig scherm
DJ Bart Arens, hier in het Top 2000 Café, trekt met zijn ochtendprogramma Aan de Slag! de meeste luisteraars. © ANP

Radio-dj Bart Arens trekt meeste luisteraars

Radio dj Bart Arens trekt momenteel de meeste luisteraars op de radio met zijn programma Aan de slag! , dat midweeks tussen 9 en 12 uur op NPO Radio 2 wordt uitgezonden. Volgens het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) scoort de dj gemiddeld 489.000 luisteraars, gemeten over de maanden maart en april.

KRO-NCRV meldde eerder op de dag ten onrechte dat NPO 2-collega Ruud de Wild ‘het best beluisterde dagelijkse programma heeft van de Nederlandse radio’. Het persbericht van de omroep zorgde intern voor veel beroering bij de NPO 2, omdat zowel Gijs Staverman (466.000) als Rob Stenders (439.000) meer belangstellenden trekt dan De Wild met zijn middagprogramma (320.000). Bovendien haalt niet De Wild, maar Stenders’ Platenbonanza het hoogste marktaandeel, namelijk 14,0 procent tegen 13,0. Ook Gijs Staverman heeft met zijn programma Gijs 2.0 een hoger marktaandeel, 13,2 procent. 

  1. Metalband ‘misleidt’ talloze fans met ‘unieke concerten’ in Europa: ‘Wat is dit voor onzin?’

    Metalband ‘misleidt’ talloze fans met ‘unieke concerten’ in Europa: ‘Wat is dit voor onzin?’

    De Amerikaanse metalband Dream Theater is de afgelopen weken door knullige communicatie in opspraak geraakt. Honderden fans hebben het gevoel dat ze onder valse voorwendselen een ticket hebben gekocht voor een van hun 35 shows in Europa. De band is zich van geen kwaad bewust, maar biedt wel zijn verontschuldigingen aan bij fans die zich misleid voelen. ‘Hier heb ik geen zestig euro voor betaald.’