Michiel Veenstra, programmabaas van Kink. Het radiostation won de rechtszaak die het had aangespannen tegen de staat. Dat betekent dat de FM-radiofrequenties vóór 1 september 2023 opnieuw moeten worden geveild.
Volledig scherm
PREMIUM
Michiel Veenstra, programmabaas van Kink. Het radiostation won de rechtszaak die het had aangespannen tegen de staat. Dat betekent dat de FM-radiofrequenties vóór 1 september 2023 opnieuw moeten worden geveild. © Roy Schepers

Radiostations moeten hun plek opnieuw bevechten: wat gebeurt er nu?

7 vragenTwee jaar eerder dan gedacht moeten de FM-frequenties voor commerciële radiostations worden geveild. Door dat besluit van de rechtbank in Rotterdam moeten stations als Sky Radio, Radio 538 en Qmusic hun plek in de ether opnieuw bevechten. Wat is er precies aan de hand?

0 reacties

  1. ON: Andere omroepen sluiten stem van 'miljoenen Nederlanders' uit

    ON: Andere omroepen sluiten stem van 'miljoenen Nederlan­ders' uit

    Ongehoord Nederland verwijt de collega-omroepen die op journalistiek niveau niet meer willen samenwerken en praten met de aspirant-omroep hiermee ‘het geluid van miljoenen Nederlanders’ uit te sluiten. Dat stelde presentatrice Raisa Blommestijn vandaag in de uitzending van Ongehoord Nieuws. Zij noemt het besluit van omroepen WNL, MAX en KRO-NCRV om de samenwerking te verbreken van ‘zeer bedenkelijk niveau’.