Volledig scherm
© ANP/fotomontage AD

Rapper Lil Kleine: Stiekem bewonder ik president Poetin

De Nederlandse rapper Lil Kleine (20) - de momenteel samen met zijn makker Ronnie Flex (23) een megahit scoort met het nummer Drank & Drugs - is een stiekem bewonderaar van de Russische president Vladimir Poetin. Volgens Jorik Scholten (de echte naam van Lil) duikt hij liever met Poetin de kroeg in dan met Barack Obama.

,,Ik heb totaal geen tijd om het nieuws te volgen, want ik heb het nu veel te druk met mezelf. Iedereen zegt altijd wel: ja, Poetin is zo slecht en dit en dat, maar ik kan hem ook wel bewonderen'', vertelt Lil Kleine aan het Parool.

Penoze
,,Hij verdedigt wel zijn land en komt op voor zijn mensen. Terwijl iedereen in Europa en Amerika samenschoolt, geeft hij ze een dikke middelvinger. Het is een beetje een maffioso, een penoze, maar hij is geen Hitler die oorlog maakt en mensen vermoordt. Ik zou zeker wel een drankje met hem kunnen drinken. Als ik moest kiezen: liever met Poetin dan met Obama''.

Ook over drugs - het onderwerp van zijn hit - laat Lil Kleine zich nog even uit: ,,Ik zit niet echt elke dag aan de MDMA en het is ook niet zo dat ik elke dag drink. Ik weet precies wat gezondheid betekent. Ik rook wel best vaak een jointje en ik drink eigenlijk ook redelijk vaak. Ik ben nog maar twintig, dus ik kan wel wat hebben, maar iedere dag naar de tering gaan en me kapot zuipen zit er niet in, want het is hard werken''.