Volledig scherm
Waka Flocka Flame © AFP

Rapper Waka Flocka Flame boycot Nederland vanwege Zwarte Piet

De Amerikaanse rapper Waka Flocka Flame treedt niet meer in Nederland op zolang Zwarte Piet niet wordt afgeschaft. Dat heeft hij vandaag laten weten op Instagram.

De populaire rapper zegt ‘teleurgesteld’ te zijn in Nederland. ,,Ik kan dit niet geloven omdat jullie mij altijd zoveel liefde geven", aldus  ‘Flocka’ op Instagram. Hij wil niets meer met Nederland te maken hebben "tot jullie je excuses aanbieden en deze klotefeestdag afschaffen".

De 33-jarige rapper is populair in Nederland. Hij trad de afgelopen jaren meerdere keren op, onder meer op de festivals Appelsap en Woo Hah! en in de Melkweg in Amsterdam. Zijn oproep krijgt steun van onder anderen actrice Hadewych Minis.

In Amerika is al vaker kritiek geuit op het racistische karakter van Zwarte Piet. Zo schreven de Verenigde Naties een rapport waarin de traditie werd veroordeeld en opgeroepen Piet aan te passen.

  1. Presentator Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldigingen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’
    Programma's geschrapt

    Presenta­tor Kaj van der Ree diep door het stof na beschuldi­gin­gen seksueel wangedrag: ‘Spijt van domme fouten’

    BNNVARA heeft de programma's van Kaj van der Ree geschrapt na beschuldigingen van seksueel wangedrag. De presentator en vlogger (28) reageert nu zelf voor het eerst en gaat diep door het stof na alle beschuldigingen aan zijn adres. Op sociale media werd hij de afgelopen dagen door jonge vrouwen beticht van het sturen van naaktfoto's en pikante berichten. De vrouwen waren op dat moment minderjarig. Van der Ree geeft zijn misdragingen toe. ,,Ik zie in dat ik domme fouten heb gemaakt.”