Volledig scherm
Een politiefoto van R. Kelly © REUTERS

Rechter bepaalt borgsom R. Kelly op 1 miljoen dollar

Als de Amerikaanse artiest R. Kelly op borgtocht vrij wil komen, moet hij een miljoen dollar betalen. De rechter bepaalde dat zaterdag. R. Kelly wordt verdacht van seksueel misbruik en meldde zich vrijdagavond bij de politie. Hij stond vandaag voor het eerst voor de rechter.

Velen kennen R. Kelly (52) onder meer van de hit I Believe I Can Fly. Hij zou vier vrouwen, onder wie drie tieners, hebben misbruikt. Geruchten over seksueel wangedrag van Robert Sylvester Kelly, zoals de artiest voluit heet, doen al sinds de jaren negentig de ronde. In de documentaire Surviving R. Kelly vertellen verschillende vrouwen over hun aanvaringen met de zanger. Bovendien hebben de aanklagers een video in handen waarop is te zien hoe Kelly seks heeft met een 14-jarige.

De beschuldigingen aan Kelly’s adres zijn ‘verontrustend’, aldus de rechter. De rechter bepaalde ook dat Kelly geen contact meer mag hebben met minderjarigen. Maandag staat de r&b-zanger opnieuw voor de rechter. Dan krijgt hij de gelegenheid schuldig of onschuldig te pleiten.

Kelly’s advocaat Steve Greenberg deed zaterdag alvast een voorzet. Volgens hem is de 52-jarige zanger ‘een onschuldig man’ die ‘kapot’ is van de aantijgingen, meldt Reuters. ,,Hij is een rockster. Hij hoeft geen seks te hebben zonder instemming.” Volgens hem heeft Kelly bovendien niet zomaar een borgsom van één miljoen dollar voorhanden. ,,Hij probeert het bij elkaar te krijgen, maar hij heeft dit bedrag niet op de bank, in een schoenendoos of waar dan ook.”

Alimentatie

Nadat Kelly zich vrijdag bij de politie had gemeld, werd duidelijk dat hij zijn ex ook nog bijna 170.000 dollar aan alimentatie is verschuldigd. Volgens advocaat Greenberg is een borgsom echter onnodig. ,,Meneer Kelly houdt helemaal niet van vliegen, in tegenstelling tot het liedje.”

Bekijk hier de aanklacht tegen Kelly:

Volledig scherm
R. Kelly meldde zich gister al op het politiebureau © AFP
Volledig scherm
© AP
  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’