Volledig scherm
© EPA

Rechtszaak Weinstein uitgesteld tot juni

De zaak die tegen Harvey Weinstein is aangespannen wegens seksueel misbruik is een maand uitgesteld en zal nu vooralsnog op 3 juni aanvangen. Rechter James Burke en de openbaar aanklagers stemden in met de nieuwe datum, nadat de advocaten van de gevallen Hollywood-producent vorige week om meer tijd vroegen. Dit meldt Page Six.

Weinstein was in januari voor het laatst in de rechtszaal en bracht toen zijn nieuwe juridische team mee, nadat zijn vorige advocaat Ben Brafman zich had teruggetrokken uit de zaak. De exacte reden voor het uitstel werd niet naar buiten gebracht, maar twee van de advocaten hebben nog een lange zaak staan, die al gepland stond voordat ze zich aan Weinstein verbonden. Hierdoor hebben ze te weinig tijd om zich op hun nieuwe klus voor te bereiden.

Op 8 maart moet Harvey zich wel melden bij de rechtbank voor een verhoor voorafgaand aan de zaak.

  1. AD Royalty Podcast: ‘Amalia het lichtpuntje van het eerste halfjaar’

    AD Royalty Podcast: ‘Amalia het lichtpunt­je van het eerste halfjaar’

    Ze is pas vijftien jaar oud, maar toch stal ze de show tijdens Koningsdag 2019: kroonprinses Amalia werd dit jaar voor het eerst naar voren geschoven en mocht haar eerste interviews geven als troonopvolger. Koningin Maxima stond erbij te stralen alsof Amalia net haar zwemdiploma had gehaald, aldus tv-columnist Angela de Jong. De Jong zag een zeer zelfbewuste vijftien-jarige, die doorhad dat dit moment de rest van haar leven bepalend zou zijn.