Denis Villeneuve op de set van Dune.
Volledig scherm
PREMIUM
Denis Villeneuve op de set van Dune. © Chia Bella James

Regisseur Denis Villeneuve: ‘Nog steeds geen nieuwe Dune? Laat ik het dan zelf maar doen’

InterviewRegisseur Denis Villeneuve hoopt met zijn verfilming van de sciencefictionklassieker Dune de wereld ervan te overtuigen dat de bioscoop een heilige plaats is. ‘Film moet een hypnotiserende ervaring zijn.’

 1. Netflix-thriller Athena is op technisch vlak de meest verbluffende film van het jaar
  recensie

  Net­flix-thril­ler Athena is op technisch vlak de meest verbluffen­de film van het jaar

  Het is een schande dat we het overweldigende Athena, over een explosieve botsing tussen de politie en razende jongeren uit een Franse banlieue, niet op het grote witte doek mogen zien. Het enige voordeel van de directe route naar Netflix: je kan tussendoor even pauzeren om wat lucht te happen, of de openingsscène – een minifilm op zich - direct nog eens ervaren en je door alle visuele krachtpatserij omver laten blazen.
 2. Magere drie sterren voor langverwacht epos: Alles en iedereen verzuipt in de grandeur van Dune
  PREMIUM
  Filmrecensie

  Magere drie sterren voor langver­wacht epos: Alles en iedereen verzuipt in de grandeur van Dune

  De woestijnplaneet Duin, rijk aan de levensverlengende en dus zeer waardevolle grondstof ‘spice melange’, was eerder het strijdtoneel van een intergalactische oorlog. Niemand minder dan David Lynch (Twin Peaks, Blue Velvet) waagde zich al in 1984 aan de vaak onverfilmbaar geachte sciencefictionroman van Frank Herbert. Zijn Dune lijkt met terugwerkende kracht te zijn opgenomen in de zandbak van een schoolplein.