Volledig scherm
© WW Entertainment

Renée Zellweger krijgt filmprijs voor rol van Judy

Actrice Renée Zellweger (50) mag binnenkort een belangrijke filmprijs in ontvangst nemen. Voor haar titelrol in de film Judy, over de in 1969 overleden Hollywoodlegende Judy Garland, krijgt Zellweger de Desert Palm Achievement Award voor beste actrice, weet Variety.

,,Renée Zellweger weet de essentie van de iconische Judy Garland over te brengen. Het is een gelaagde uitvoering die de handelsgeest van Judy, samen met het liefdesverdriet en de onzekerheden die ze in Londen ervaart tijdens een reeks uitverkochte shows weet te vangen", aldus de directeur van het Palm Springs International Film Festival. Eerder ging de prijs naar onder anderen Olivia Colman, Hally Berry, Cate Blanchett, Natalie Portman en Charlize Theron.

De prijs wordt op 2 januari uitgereikt tijdens een awardshow in Palm Springs.

Lees hier: Oscarwaardige comeback voor 50-jarige Renée Zellweger.

  1. Rappers Akwasi en Bizzey maken protestsong tegen racisme

    Rappers Akwasi en Bizzey maken protest­song tegen racisme

    Rappers Akwasi en Bizzey hebben samen een protestnummer gemaakt tegen racisme: Geen Wedstrijd. Bij de track horen twee verschillende videoclips. In de ene is te zien hoe Bizzey en Akwasi tegen de grond worden gewerkt en in bedwang worden gehouden zoals politieagent Derek Chauvin dat in Amerika deed bij George Floyd. In de tweede clip is het andersom. De opbrengst van het nummer komt ten goede aan organisaties die zich inzetten om een einde te maken aan racisme.