Volledig scherm
Komiek Richard Groenendijk. © ANP Kippa

Richard Groenendijk in geniep getrouwd met zijn Marko

Vandaag is Richard Groenendijk (47) in het huwelijksbootje gestapt met zijn grote liefde Marko (40), zo laat de komiek weten op Instagram. De twee leerden elkaar kennen via internet. Vandaag gaven ze elkaar het jawoord in bijzijn van familie en vrienden.

Richard, die onlangs een ooglidcorrectie onderging, deelt een foto van de huwelijksvoltrekking, waarop de twee mannen dolgelukkig te zien zijn. Hij schrijft bij de foto: ‘Vandaag, in het bijzijn van een aantal lieve vrienden en familie, hebben Marko en ik ‘ja’ tegen elkaar gezegd. Dus. #liefde ❤️’ Op de foto is het stel te zien, in de toren van het Torenmuseum op Goeree-Overflakkee. Richard woont in Rotterdam, maar is op Goeree-Overflakkee geboren en getogen dus koos deze locatie uit voor de bijzondere dag.

Richard en Marko bleken de perfecte match te zijn: ,,Marko heeft het beste medicijn als ik bits ben: heel hard lachen.” vertelde Richard aan de Telegraaf, toen de twee hun relatie bekendmaakten. Marko liep tijdens de eerste maanden van hun relatie nog niet te koop met het hele gebeuren. Hij was toen namelijk net uit de kast en door zijn Joegoslavische achtergrond bleef dat een gevoelig thema. 

Dat de ceremonie vandaag zou plaatsvinden, hielden de twee voor zich. Wel deelde de cabaretier eerder een foto van twee manchetknopen, die overduidelijk niet waren afgestemd op het homohuwelijk.

Voor Richard zijn inmiddels kersverse man ontmoette, koos hij vooral voor foute mannen. ,,Ik keek er niet meer van op als ik mijn dronken ééndagsliefde tussen twee geparkeerde auto's vandaan moest vissen” vertelde hij daarover.

 1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

  Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

  Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
 2. Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht
  PREMIUM

  Visuele krachttoer trekt onbegrijpe­lijk script Bo­wie-musical recht

  Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.