Volledig scherm
Roxeanne Hazes. © ANP Kippa

Roxeanne Hazes verloor tientallen kilo's voor zoontje: Als moeder was alles een opgave

Zangeres Roxeanne Hazes is voor haar zoontje Fender de sportschool ingedoken. Dat vertelde de dochter van wijlen André Hazes gisteravond aan tafel bij Beau van Erven Dorens. Ze merkte dat als jonge moeder ze alles heel erg veel vond. ,,Ik was gewoon niet gelukkig.”

Het viel Beau van Erven Dorens ook op. Roxeanne Hazes, die gisteravond te gast was in zijn talkshow, is behoorlijk wat kilo's kwijtgeraakt de afgelopen tijd. De zangeres legt uit dat ze flink is gaan sporten en dit niet enkel heeft gedaan om een strakker lichaam te krijgen. ,,Bij mij kwam de omslag toen ik merkte dat ik als jonge moeder alles zo veel vond, alles was zo’n opgave. Ik werd steeds moe wakker. Ik heb best een druk kind, durf ik te zeggen. Het is ook echt een boef, dus daar ren je constant achter aan.”

Ze besloot dat ze iets aan haar fysieke gesteldheid moest doen. ,,Ik was gewoon niet gelukkig. Ik zat niet goed in mijn vel. Toen ben ik gaan sporten. Sporten is voor mij echt wel de mindset geweest om een gelukkig persoon te worden. Dat is zo iets moois hoe dat werkt in je hoofd.”

Wijntje

Echter is het nu niet zo dat Roxeanne nu nooit meer snackt of een drankje drinkt. ,,Ik ben ook gewoon een mens. Ik vergrijp ook wel eens aan chocola en dat soort dingen. Ik hou van wijn. ‘s Avonds als die kleine op bed ligt een wijntje drinken, vind ik heerlijk. Eten is echt mijn grote vriend en vijand. Ik ben daar heel open over. Ook dat ik hulp heb gezocht, iemand die mij hulp kon bieden in het eten en het sporten. Tegelijkertijd durf ik nu te zeggen ik heb het er echt fucking moeilijk mee.”

Roxeanne zat gisteravond bij Beau om te praten over haar nieuwe single Kapot. 911.0000 kijkers zaten klaar voor de aflevering met ook onder anderen Instagram-fenomeen Gaby Blaaser. Met die uitzending staat Beau van Even Dorens een plekje hoger in de kijkcijferlijst van Stichting KijkOnderzoek dan Jeroen Pauw.