Roy Donders
Volledig scherm
Roy Donders © SBS

Roy Donders is blind date Brijan snel zat: ‘Jij hebt geen doel in je leven’

Het blind date-avontuur van Roy Donders is uitgelopen op een deceptie. De Brabantse stylist hoopte in het SBS-programma Lang leve de liefde een nieuwe levenspartner te vinden, maar voelde alleen een vriendschappelijke klik met de 28-jarige Brijan uit Arnhem. Daarnaast miste hij enkele essentiële eigenschappen. ,,Jij hebt niet echt een doel in je leven.’’

In Lang leve de liefde wonen twee mensen die door het programma zijn gekoppeld minimaal 24 uur samen in een villa. Na elke dag kunnen ze besluiten nog 24 uur te blijven, met een maximum van vijf dagen.

Vooral het ‘blinde’ element sprak Donders aan, omdat hij nooit weet of mannen hem leuk vinden als mens óf als BN’er. ,,Degene die hier naartoe komt, komt gewoon voor de liefde’’, zei hij daarover. En dat is belangrijk, want de Brabander is klaar met ‘fladdertjes’, zoals hij het zelf noemt. Hij is toe aan een partner om oud mee te worden.

Brijan wordt het in elk geval niet, had Donders na de eerste dag al door. Aan de diepgang lag het niet. De twee voerden serieuze gesprekken over hun geaardheid, toekomstplannen en kinderwens. Brijan vertelde openhartig dat hij uit een eerdere relatie met een vrouw dochtertje Brylee (3) heeft. Hij spreekt haar vooral middels videobellen omdat zij in Schotland woont. Ook zijn vader kwam ter sprake, die na een vaderschapstest helemaal niet zijn vader bleek te zijn.

Tijdens de gesprekken werd duidelijk hoeveel overeenkomsten de twee hebben. Hun liefde voor wijn, bijvoorbeeld. En voor de Spaanse kustplaats Torremolinos. Dat bleek uiteindelijk precies het probleem: ze lijken té veel op elkaar. Maar Roy miste meer, vertelde hij vanavond in duidelijke woorden. ,,Jij hebt niet echt een doel in je leven’’, zei hij tegen Brijan. ,,Je hebt niet echt een passie, of een doel, een ambitie. Dat zeg ik heel eerlijk, dat mis ik wel een beetje.’’

Na een desalniettemin ‘hele leuke 24 uur’ ging Roy dus als vrijgezel naar huis. Maar lang hoeft dat leven van hem niet te duren; de normaal erg op zijn privéleven gestelde stylist vond de op tv uitgezonden blind date zo leuk dat hij kijkers opriep zich te melden als ze ook met hem in de villa willen.

De ontknoping van het liefdesavontuur zie je hieronder:

Helaas zijn Roy & Brijan geen match... 💔 Had jij dit verwacht? ⁠ ▶️ Uitzending gemist? Ga dan snel naar Kijk.nl !📺⁠ #LLdL #echteliefde

Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.

Luister de nieuwe aflevering van de AD Media Podcast: