Volledig scherm
De jury swingt tijdens All Together Now. © RTL

RTL 4 wint zangshowoorlog: All Together Now stijgt, It Takes 2 zakt in

kijkcijfersDe strijd om de kijker op vrijdagavond is tussen RTL 4 en SBS 6 al enkele weken losgebarsten. RTL 4 begon sterk met All Together Now, maar moest afgelopen week plots flink wat kijkers inleveren. Deze week zit het programma van Chantal Janzen echter weer in de lift en lijkt de zangshowoorlog met SBS 6, die gelijktijdig It Takes 2 geprogrammeerd heeft staan, definitief in het voordeel van RTL 4 beslist te zijn.

All Together Now begon drie weken geleden hoopvol met 1,1 miljoen kijkers. Een mooie score voor RTL, maar afgelopen week haakten ruim 300.000 belangstellenden af. Dit terwijl It Takes 2 juist stabiel bleef op SBS 6 met 678.000 liefhebbers. De grote vraag was dus in Hilversum: zou SBS 6 de vrijdagavond afpakken van RTL 4? It Takes 2 werd overgenomen van RTL, dus dat zou een pijnlijke nederlaag zijn. Het antwoord is na gisteravond bekend: Nee, RTL 4 blijft John de Mol voorlopig nog de baas.

De kijkcijfers van All Together Now trokken juist weer wat aan naar 948.000. It Takes 2 zakt juist iets in naar 547.000 kijkers. De grote winnaar van de avond is echter de publieke omroep. André Rieu scoorde op primetime op NPO 1 ruim 1,22 miljoen kijkers.  Twee voor Twaalf deed het op NPO 2 nog net iets beter met 1,24 miljoen liefhebbers.

  1. Echtgenoot Amanda Balk weer vrij

    Echtgenoot Amanda Balk weer vrij

    De man van realityster Amanda Balk is onder voorwaarde van een meldplicht bij de reclassering en elektronisch toezicht weer vrij. Een woordvoerder van de rechtbank in Den Haag heeft dat bevestigd aan RTL Boulevard. De 44-jarige Stavros T. werd in september vorig jaar gearresteerd op verdenking van het telen van zeer grote hoeveelheden hennep in een drietal woningen in Wassenaar, diefstal van elektriciteit en het witwassen van drugsgeld door er juwelen mee aan te schaffen.